Како AliExpress го оптимизира насловот?Што треба да направи AliExpress за да го оптимизира насловот на производот?

Иако AliExpress е прекуграниченЕ-трговијаплатформа, но во суштина е платформа за продажба и е и платформа под Alibaba. Затоа, алгоритмот за пребарување е исто така ист. Ви треба добар наслов за да бидете рангирани прво. Па што?ОптимизацијаДа се ​​оптимизира насловот?

Како AliExpress SEO ги оптимизира насловите?

во разниИнтернет маркетингМеѓу методите, особено оптимизацијаодводнувањеколичина, има повисока стапка на конверзија.

Многу луѓе не го знаат ова, па следно, ајде да разговараме за тоа.

Како AliExpress го оптимизира насловот?Што треба да направи AliExpress за да го оптимизира насловот на производот?

Прво, уредување на насловот

(1) Оптимизирајте ги првите 15 знаци, насловот има 128 знаци, а секој производ се прикажува на купувачите со 45 знаци, така што може да се оптимизира според оваа карактеристика, а првите 45 знаци треба добро да се користат.

Бидејќи тежината на пребарувањето на насловот е различна од почеток до крај, главните зборови треба да бидат ставени во првите 15 знаци, а важните информации треба да бидат ставени во првите 45 знаци. Промотивните зборови треба да се стават само во насловот и по не -жешки продажни зборови.

(2) Фреквенцијата на зборовите е пондерирана. Ако фреквенцијата се појави премногу, тоа ќе предизвика намалување на тежината. Обидете се да ја контролирате фреквенцијата и не повторувајте премногу, во спротивно ќе се потроши.

(3) Редоследот на зборовите, ако предната и задната положба се различни, тежината на пребарувањето исто така ќе се промени. При прилагодување на редоследот на зборовите, приспособената сеопфатна тежина мора целосно да се земе предвид. Насловот не треба често да се менува. Во спротивно, резултатот за квалитет ќе биде засегнат. При поставувањето зборови за прв пат, мора да се земе предвид редоследот на зборовите.

(4) Не испраќајте специјални симболи по случаен избор, бидејќи тие ќе ви го намалат авторитетот.

Второ, оптимизација на содржината

(1) Промотивните зборови се корисни за конверзија, но посебно внимание треба да се посвети на бројот на употребени зборови. Особено во првите 45 знаци, најдобро е да не се користат промотивни зборови и да се ставаат на крајот.

(2) Зборови од брендот, ако сакатеВеб промоцијаТоа е добро познат бренд производ со висока конверзија, така што може да се стави пред насловот. Ако свеста за брендот е ниска, не се придружувајте. Не се придружувајте ако не сте овластени да го сторите тоа.

(3) Предмет, овој предмет треба да се изговара пред насловот.

(4) Зборови за главни атрибути. Ова ќе помогне да се подобри тежината на пребарувањето на насловот и ќе биде од голема помош за стапката на кликнување и стапката на конверзија на производот.

(5) Зборови во еднина и множина. Потребно е да се одлучи дали да се стават зборови во еднина и множина во насловот врз основа на фактичката состојба.

Трето, што треба да направи AliExpress за да ги оптимизира насловите на производите?

(1) Користете наслов од 128 знаци.

(2) Отстранете ги непотребните сврзници. Секогаш кога е можно, обидете се да ги отстраните овие зборови без да влијаете на рангирањето на пребарувањето. Затоа, додајте многу функционални зборови, како што се to, the, и итн. Ако насловот не ги исполнува условите, нема проблем да се задржат овие функционални зборови.

(3) Изберете зборови со релативно висок индекс.

(4) Правописот мора да биде точен. Во спротивно, купувачите нема да можат да го бараат вашиот наслов.

Всушност, ако сакате да го оптимизирате насловот на AliExpress, треба да започнете од три аспекти: распоред на насловот, оптимизација на содржината и вештини. Сè додека ги разбирате овие три аспекти, во основа можете да напишете добар наслов. Се разбира, ако сè уште не знаете како да го направите тоа, можете да се повикате на распоредот на насловите на вашите врсници.

Блог на Hope Chen Weiliang ( https://www.chenweiliang.com/ ) сподели „Како да се оптимизираат насловите на AliExpress? Што треба да направи AliExpress за да ги оптимизира насловите на производите? 》, корисно за вас.

Добредојдовте да ја споделите врската од оваа статија:https://www.chenweiliang.com/cwl-1357.html

Добредојдовте на Телеграмскиот канал на блогот на Чен Веилијанг за да ги добиете најновите ажурирања!

🔔 Бидете први што ќе го добиете вредниот „Водич за употреба на алатката за AI за маркетинг на содржина на ChatGPT“ во горниот директориум на каналот! 🌟
📚 Овој водич содржи огромна вредност, 🌟Ова е ретка можност, не ја пропуштајте! ⏰⌛💨
Споделете и лајкнете ако ви се допаѓа!
Вашето споделување и лајкови се наша континуирана мотивација!

 

评论

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Се користат задолжителните полиња * Етикета

скролувајте до врвот