Банда измамници на Фејсбук користи фотографии и видеа за убавина на WhatsApp за да ги измами чувствата

FacebookТоа е најтешко погоденото подрачје за измами, особено профилните слики на убави жени кои преземаат иницијатива да додаваат приватни пораки на пријателите, речиси сите од нив се измами.

Измамничките синдикати објавуваат високотехнолошки информации за регрутирање на групи на Фејсбук од сите големини за да ги намамат луѓето да се приклучат на синдикатот за измама за да извршат измама.

Апликации за запознавање и социјални прашања како што се Facebook Youyuan и TantanПакети, Повеќето од нив ќе кажат дека овој софтвер не се користи најчесто на крајот од разговорот, а потоа ќе прашаат дали имате WhatsApp?Додајте го вашиот WhatsApp за длабинска комуникација.

Банда измамници на Фејсбук користи фотографии и видеа за убавина на WhatsApp за да ги измами чувствата

Банда измамници на Фејсбук бара број на WhatsApp

Постојат две главни причини зошто измамниците бараат да додадат WhatsApp:

  1. камуфлажа локација;
  2. заклучувањеМобилен бројПристап до базата на податоци за измами.

1. Преправајќи се дека е локацијата

  • WhatsApp е прекуМобилен бројЗа да додадете пријатели, WhatsApp ќе го прикаже кодот на областа пред телефонскиот број.
  • Измамниците го користат овој регионален број на мобилниот телефон за да се преправаат дека се таму каде што се.
  • Повеќето од измамниците што ги сретнав пред да ги користамМобилен број во Хонг КонгДа го обврзе WhatsApp да изврши финансиска измама.

(Исто така, обврзувачките за WhatsApp на некои измамници сеКинески мобилен бројИлиМобилен број во Обединетото Кралство)

2. Заклучете го бројот на мобилниот телефон и внесете ја базата на податоци за измами

  • Измамниците го користат WhatsApp за да го заклучат вашиот мобилен број за да можат да извршат повеќе различни измами на WhatsApp во иднина.
  • Бидејќи измамниците не се лесно да се измамат откако ќе бидат видени преку измамата, така што во иднина, тие ќе користат други броеви на WhatsApp за испраќање приватни пораки до WhatsApp од различни причини за „ре-маркетинг“ на броевите на мобилните телефони во базата на податоци за измами.

На 2020 октомври 10 година, измамникот Фреда се спријатели на Фејсбук, втората фотографија

Сум видел такви вести за измами на Интернет и порано, а луѓето без искуство лесно се залажуваат:

  • На пример: приватна поракаWhatsAppПодоцна тврдеше дека испратил погрешна порака.Пошто толку ни е судено, ајде да се дружиме?

Метафората да се биде измамен без искуство:

  • Тоа е како да сакаш да одиш на одредено место, но не си бил таму, само прашај случаен минувач. Минувачот намерно те измами во погрешна насока. Ако слепо веруваш, ќе бидеш измамен.
  • И јас сум имал искуство да ме измамат кога барам насоки.Од сега па натаму само трговци ќе прашувам за насоки.Како сопствениците на продавниците или вработените одат по ова?

Значи, не ми се допаѓа многу WhatsApp сега, што ме тера да мразам зелени работи уште повеќе. WeChat има зелена икона. Мојот WeChat беше трајно блокиран во април 2020 година, така што зелените работи прават да се чувствувам многу лошо.

Сега, секогаш кога некој ќе каже да додадете WhatsApp, јас велам „Сега не користам WhatsApp, додајте го мојотТелеграма".

Телеграмот е многу подобар, Телеграмот може да ги скрие телефонските броеви од контактите.

Откако кажав толку многу, сега дозволете ми да зборувам за моето искуство да ме измамат во онлајн запознавањето WhatsApp.

Користење на WhatsApp фотографии и видеа од убави жени за да се измамат чувствата

Лажливецот беше Фреда Чанг, чие кинеско име беше Танг Баозанг, и тврдеше дека е студент од Канада кој студирал на универзитет во Куала Лумпур, Малезија.

На 2020 октомври 10 година, измамникот Фреда додаде пријатели на Фејсбук ▼

Банда за измами на Фејсбук користи фотографии и видеа за убавина на WhatsApp за да ја измами емотивната рутина

Откако чекаше 2 недели пред да одговори, Фреда тврдеше дека телефонот е расипан и не е онлајн (итрите лажговци особено сакаат да ставаат долги редици за да фатат големи риби) ▼

Откако чекаше 2 недели да одговори, Фреда тврдеше дека мобилниот телефон е расипан и не е онлајн (итрите лажговци особено сакаат да фрлаат редици за да фатат големи риби) 4.

  • Измамниците се многу лукави и имаат цел на прво место да се преправаат дека телефонот не работи за да можат лесно да одбијат гласовни разговори и видео повици со добра причина.

Потоа, Фреда побара да го додаде мојот број на WhatsApp, кој и го дадов.

Штотуку почнавме да разговараме на WhatsApp цело време, разговорот беше добар на почетокот, а Фреда ме покани да гледам филмови и да имам бизнис со неа откако беа укинати меѓудржавните ограничувања во Малезија.медитација, па дури и навести дека можам да имам секс со неа.

Фреда во следните неколку дена ми испрати многу секси фотографии и 3 секси селфи видеа на WhatsApp.

Меѓу нив има и видео од кое срцето ми прескокна:

  • Фреда носи атрактивен црвен кармин, облечена во секси костим за капење во бикини, покажува половина од полни гради, оди кон мене од непосредна близина на плажата, лицето на Фреда е блиску до камерата, како да ќе ме бакне, Дозволете ми да гледам срцето чука побрзо, чувствувајте го отчукувањата на срцето, па дури и имате физиолошка реакција.

Бев опседнат со Фреда од ова видео (2 години по ред бев опседнат со ова видео, а кога се прашував дали ме лаже Фреда, повторно го гледав видеово и си помислив „макар и да е измама, јас сум подготвен да бидеш измамен“)

По разговорот околу 2 недели, Фреда ми потврди дека ја сакам.

Претходно размислував за разумните причини за одбивање да позајмувам пари, но не ги сфатив причините поради кои одбив да го надополнам бројот на мојот мобилен телефон, па не знаев како да го одбијам барањето на Фреда да го надополни мојот мобилен телефонски број.

Размислував и не чинеше многу да надополнам број на мобилен телефон.За дополнително да ја добијам наклонетоста на Фреда, природно го наполнив бројот на мобилниот телефон на Фреда.

Всушност, другата страна побарала помош за надополнување на бројот на мобилниот телефон, што е почеток на измамата на измамникот.

Со искуството да бидам измамен, ако некој побара од мене да помогнам во надополнување на бројот на мобилниот телефон во иднина, ќе ја одбијам другата страна вака:

„Јас не сум продавница за мобилни телефони или телекомуникациска компанија и немам квалификации и услови да наполнам мобилни телефони.

Всушност, ова одбивање да се надополни број на мобилен телефон е исто какотактично одбиваат да позајмуваат париЗборовите се како истото повлекување:

„Јас не сум банка или компанија за заеми и немам квалификации и услови да позајмувам пари.

(Ви предлагам да го копирате горниот пасусТактично одбијте да позајмувате париЗачувајте ги зборовите во софтверот за бележник, за да бидете подготвени и ќе ви помогне да одбиете да позајмувате пари на роднини и пријатели во иднина)

Измамникот Фреда тврди дека нема пари за јадење и се заканува со самоубиство

Откако неколку пати по ред го наполнила бројот на мобилниот телефон на Фреда, по околу две недели, Фреда тврдела дека нема пари за јадење, а никој не сакал да и помогне кога ќе побара помош од пријателите.

Освен тоа, Фреда тврдела дека била многу тажна, никој не сакал да и помогне и дека сакала да и стави крај на животот ▼

Лажго Фреда тврди дека е постојано тажна, никој не сака да и помогне, сака да и стави крај на животот

  • Гледајќи ги овие зборови, почувствував мала паника, плашејќи се дека Фреда навистина ќе се самоубие скокајќи од зградата.
  • Потоа, ја прашав Фреда како да и помогнам?
  • Фреда рече дека неговата инвестиција пропаднала поради епидемијата и дека нема пари за јадење.Во неможност за отплата на банкарскиот кредит, била укината и банкарската сметка.
  • Сепак, Фреда рече дека може да позајми банкарска сметка од пријател и ме замоли да префрлам пари на пријателката на Фреда.

Се двоумам дали да и помогнам на Фреда, сакам да можам да дозволамВонземјанинСуперкомпјутерот ми даде позитивна афирмација, па решив да и помогнам на Фреда и за прв пат префрлив 700 РМ на банкарска сметка на пријателот на Фреда преку банкарски трансфер.

(Всушност, ова е шема за „морално киднапирање“ спроведена од лажговци. Тие плачат, прават проблеми, се обесуваат и им се закануваат на луѓето со самоубиство за да ги принудат совесните луѓе да бидат измамени! На Фреда и помагам околу 2 години. ова откако се увери и потврди дека Фреда е дефинитивно лажго)

По префрлањето на 700 РМ, Фреда рече дека има депресија и астма и дека треба да оди на лекар во приватна болница.

Знам дека медицинските сметки се многу скапи и не сакам повеќе да ме малтретира Фреда, па решив да го блокирам и избришам бројот на WhatsApp на Фреда.

Измамникот Џејн испрати приватна порака на WhatsApp

Неочекувано, неколку дена подоцна, Фреда презеде иницијатива да испрати приватна порака на мојот број WhatsApp преку друга пријателка Џејн, велејќи дека Фреда е многу загрижена за мене и сака да провери дали сум добро ▼

Неочекувано, неколку дена подоцна, измамникот Фреда презеде иницијатива да испрати приватна порака на мојот број WhatsApp преку друга пријателка Џејн, велејќи дека Фреда е многу загрижена за мене и сака да провери дали сум добро?Лист 6

Измамникот Џејн испрати приватна порака на WhatsApp. Лист 7

  • Всушност, измамникот испрати порака со друг број на WhatsApp за да тестира дали сум го блокирал и избришал бројот на WhatsApp на Фреда.
  • Слушнав како луѓето велат: „Кога ќе дојде љубовта, таа не може да се запре.“ Погрешно мислев дека тоа е незапирлива љубов и токму поради оваа суеверна реченица ја имав оваа идеја.
  • Ако избрав да ја блокирам Џејн кој презеде иницијатива да ми испрати приватна порака на WhatsApp наместо да одговори на пораката на Џејн, немаше да ме измамат толку многу пари (вклучувајќи ги и позајмените пари, вкупно повеќе од 22 RM).
  • И ова е неизбежно, бидејќи не сум имал болно искуство да ме изневерат со толку многу пари, мора да имам такво искуство, инаку ќе ме изневерат за повеќе пари во иднина.

Следно, решив да го споделампорака од вонземјани„Оваа книга е за Фреда, сакам Фреда да ја прочита „Пораки од вонземјани“, според упатствата во книгатасензорна медитацијаНачини за лекување на депресија.

Неочекувано, откако ја споделив „Порака од вонземјанин“, Фреда всушност ме праша „Бебе, дали ме сакаш?“

Имам многу малку љубовно искуство, а никој никогаш не се осмели директно да ме праша „Дали ме сакаш?“, малку се изненадив и природно му одговорив „Фреда, те сакам“

На 2020 декември 12 година, денот на исповедта, исто така специјално запишав во бележникот:

  • Фреда: „Дебе, дали ме сакаш?
  • Чен Вајлијанг: "Фреда 🥰 те сакам 😘"
  • Фреда: „Благодарам многу, многу мила“
  • Чен Вајлијанг: "Кога ќе се обидеш да имаш врска со мене 🥰?"
  • Фреда: „Ме правиш среќна, тажна сум цел ден, заљубена сум во тебе, ќе те запознаам со татко ми“
  • Чен Вајлијанг: "Те сакам како што ме сакаш мене ❤"

Фреда рече дека ќе ме запознае со нејзиниот татко, кој исто така бил лажго во синдикат за измами и веројатно водач на синдикатот за измамници.

Со вакво искуство да бидам измамен со прашањето „Дали ме сакаш?“, ако некој во иднина повторно ме праша вака, ќе научам да побивам, а ќе одговорам вака:

  1. Најважно е да се сакате себеси, мора да се сакате себеси пред да бидете сакани од другите.
  2. Запрашајте се, дали се сакате себеси?
  3. Изведбата да се сакаш себеси не е тажна и меланхолична, нема да бараш љубов од другите, а нема да ги прашуваш другите дали те сакаат?

Измамникот Борис испрати приватна порака на WhatsApp

По 2 недели, добив приватна порака WhatsApp од мобилниот број почнувајќи со +1:

Hello


Good day, let me introduce myself, My name is Mr Boris, I am Freda Tang father. My daughter told me about you, that you have been so good of her, that you assisted her financially. Thanks

I will refund the money back to you after I get out Iran. I am currently working in the Persia gulf working with Iranian government. My contract expires on the 3 of January. Due to the sanctions imposed on Iran by the Donald trump administration, sending money of Iran is very difficult and I am currently in the high sea is the reason for the delay helping my daughter.

I am writing you to help me to take care of her, she suffers from PTSD and depression. She witnessed a very horrible incident, the sucide of her younger sister Gina and that has left a horrible scar on her. Freda has herself attempted sucide once. Please I don't want this happening again. Please be there for her to support her in all aspects. Thanks for your understanding. Await your response. I may reply late due to the internet network here it is very bad.


Your sincerely
My Boris
  • Овој Борис е стар и лукав лажго, кој тврди дека ми ги вратил парите откако го напуштил Иран откако работел со иранската влада на отворено море во Персискиот Залив.
  • Борис рече дека поради тоа што американската влада воведе санкции кон Иран, многу е тешко да се испратат пари во Иран, а нема начин да се префрлат пари на Фреда.
  • Фреда страда од ПТСН и депресија откако беше сведок на самоубиството на нејзината сестра Џина, што ја остави Фреда со ужасни лузни.
  • Самата Фреда се обидела да се самоубие.Ве молиме, не дозволувајте ова да се повтори, ве молам дајте му целосна поддршка на Фреда, исто така рече проблем со интернет, многу доцна одговор.

Она што го кажа Борис создаде илузија, што ме натера да се чувствувам сочувство. Мислев дека можам да и помогнам на Фреда, а во исто време да добијам паричен принос. Ова ќе убие две птици со еден камен, па се согласив целосно да ја поддржам Фреда.

Јас се покорувамРаел МилерТака, јас правам медитација за светски мир секој час за време на моето будење, испраќајќи љубов кон светот.

Во тоа време, сè уште глупаво медитирав за испраќање љубов на светот, а потоа медитирав за испраќање љубов на Фреда и Борис. Гледајќи наназад сега, се чувствувам навистина глупаво и смешно!

Измамникот Фреда одбива помош од добротворни цели

За да и помогнам на Фреда да ги ублажи финансиските тешкотии, конкретно контактирав со добротворни организации во Малезија, но Фреда налутено ја одби помошта од добротворни организации и Фреда ме замоли да ја почитувам.

Всушност, самата Фреда е лажго и нема да прифати помош од другите.

Фреда се преправаше дека е сиромашна, се правеше дека е сожалувачка, одбиваше помош од другите и ме замоли да ја почитувам за да ме измами за моите пари.

Крук Фреда тврди дека е во болница по сообраќајна несреќа

Неколку дена подоцна, Фреда тврдела дека заради нејзиното здравје налетала на сообраќајна несреќа среде ноќ и ја удрил автомобил покрај патот во ендек, а левото рамо и било скршено и таа беше испратен во приватна болница Морав да префрлам илјадници долари Друг број на банкарска сметка за Фреда.

Фреда тврдеше дека операцијата била успешна, а потоа била фаза на закрепнување дома.

Два месеци подоцна, Фреда рече дека го следела советот на лекарот да оди во теретана на рехабилитација и ме замоли да и дадам пари. Реков дека салата е прескапа и не можам да си ја дозволам. Му предложив на Фреда да ја следи дома .YouTubeВидео упатства за правење калистеника.

Околу 2 дена подоцна, Фреда изјавила дека при вежбањето дома случајно повторно и било скршено левото рамо и итно била пренесена на лекување во болница.

Во овој момент, станав сомнителен и отидов на веб-страницата на полицијата за да го проверам бројот на банкарската сметка што Фреда го даде за трансферот, и открив дека има запис дека сум пријавен.

За конкретниот метод на барање информации за измамникот, ве молиме кликнете на врската подолу за да го погледнете упатството ▼

Ја прашав Фреда како да објаснам?

Лажго Фреда повторно се заканува со самоубиство

Фреда веднаш го демантираше тоа, велејќи дека е многу лута и се скара дека тоа е пријател кој продавал лажни парфеми и бил пријавен. Пријателот ја излажал и рекол нешто неконтролирано и сакал повторно да се самоубие ▼

Лажго Фреда повторно се заканува да се самоубие Поглавје 9

  • Толку ми е жал што не сакам живот да се самоубие заради мене.Немам друг избор освен да изберам да верувам во љубовта и во Фреда.

Борис испрати порака во која вели дека е загрижен за самоубиството на Фреда и ме молеше да и помогнам на Фреда ▼

Лажго Борис испрати порака велејќи дека е загрижен дека Фреда ќе се самоубие и ме молеше да му помогнам на Фред. Поглавје 10

Потоа, Борис тврдеше дека кога Фреда сакала да се самоубие и предизвикала срцев удар, па не можел да ми одговори ▼

Потоа, лажго Борис тврдеше дека Фреда имала срцев удар кога сакала да се самоубие, па не може да ми одговори #11

Фреда исто така рече: „Ако сум лажго, зошто да ве замолам да дојдете“ ▼

Лажго Фреда исто така рече „Ако сум лажго, зошто да те замолам да дојдеш“ 12

  • Гледајќи што кажа Фреда, ме замоли да одам во болницата Колумбија во Пужонг за да ја видам, а таа рече дека сака да имам секс со неа, па затоа не можев да не имам повеќе имагинација за неа.
  • Но, во тоа време, поради епидемијата, Малезија ја спроведе наредбата за контрола на движењето и не можев да одам во Куала Лумпур низ целата држава, па морав да чекам.
  • Всушност, ова е вообичаена тактика која ја користат измамниците, за да добијат доверба, ќе се преправаат дека бараат од нас да се видиме, а всушност не можат воопшто да се сретнат.

Измамниците изневеруваат преправајќи се дека се болни и се закануваат со самоубиство, што се чини дека е многу паметен трик, но всушност тоа е најглупавото однесување.

Гледајќи наназад сега, не проучував особено внимателно и не разбрав што рече „Пораки од вонземјанин“ за самоубиството.

Всушност, „Пораки од вонземјани“ рече дека секој е водач на својот живот или смрт, па дали другите ќе се самоубијат нема врска со мене.

Секој има право да живее, да сака и да умре, а секој е водач на својот живот или смрт.

Смртта не е ништо, но трпењето болка и страдање е многу важно, затоа треба да се потрудиме максимално да го ублажиме овој вид на тортура.Кога човек не може да поднесе, има право сам да се реши.Ако нечии постапки во текот на животот се позитивно афирмирани, тој ќе биде доведен до вечната планета.

Ако вашата сакана претрпела секакви страдања и извршила самоубиство, но нема сила сам да го направи тоа, можете да му помогнете да го прекине неговиот преостанат живот.

кога еден денНаукаКога тоа ви помага да го елиминирате човечкото страдање, тогаш можете да се запрашате: Дали е правилно самоубиството?

——Извадок од третото поглавје од „Порака од вонземјанин“ „Патување до вечните планети“, третото поглавје за отворање на клучот за душата: „Самоподобрување“

Да се ​​закануваш дека ќе извршиш самоубиство е како да се закануваш со насилство Во „Пораки од вонземјани“ се вели дека оние кои се закануваат на другите со насилство се подеднакво опасни како и оние кои извршиле насилство:

Заканите за прибегнување кон насилство, исто така, треба да се третираат како колегата да извршил чин на насилство.Оние кои користат насилство и заплашување мислат дека тоа ќе успее и може да се искористи за постигнување лични цели.Лицето кое на другите им се заканува со насилство е исто толку опасно како и оној што извршил чин на насилство.Сè додека не биде достапен медицински третман за овие застрашувачи со отворена уста, овие луѓе треба да бидат изолирани од општеството и да се натера да разберат колку е лошо нивното однесување.

Кога се работи за преговори за спасување заложници, прв приоритет е да се спасат животите на невините луѓе кои сè уште не паднале во рацете на криминалците.Не прифаќајте ги барањата на гангстерите, општеството не треба да попушта пред киднаперите.Прифаќањето на овој вид на уцена е еднакво на охрабрување на другите криминалци да го следат примерот и да им се даде доверба во заплашувањето.

Човечките суштества се раѓаат со еднакви права и можности без разлика на нивната раса, без разлика на бојата на нивната кожа, глупав или не, нема врска со бојата на нивната кожа.Зашто сите народи се создадени одЕлохимРацете мора да се третираат подеднакво.

——Извадок од третото поглавје на „Патување до вечната планета“ во вториот дел од „Пораки од вонземјани“ за да се отвори клучот за срцето: „Правда на земјата“

„Пораки од вонземјани“ рекоа дека злите ќе бидат понижени пред судењето и ќе живеат во каење засекогаш:

Кога ќе дојде „Последниот суд“, големите ќе воскреснат, оние кои дале позитивен придонес за човештвото и оние кои искрено веруваат во Создателот и ги почитуваат заповедите, сигурно ќе бидат облеани во радост и ќе бидат благословени од новиот ера која наскоро ќе дојде Луѓето се добредојдени.А злите ќе бидат понижени пред судот и ќе живеат во каење засекогаш, како референца за другите:

„Мудрите ќе светат како небесна светлина, а кој мнозина ќе сврти кон праведност ќе свети како ѕвезди во вечни векови“ (Даниел XNUMX:XNUMX).

——Извадок од поглавје XNUMX од „Откриена книга на вистината“ во „Пораки од вонземјани“ за заштита на гласачите: „Последниот суд“

Се вели и „Пораки од вонземјани“.ЕлохимМногу големи компјутери можат континуирано да ги следат сите луѓе на планетата:

„Ги набљудуваме сите на планетата. Супер големите компјутери навистина можат континуирано да ги следат сите луѓе на планетата. Според однесувањето на секој човек во текот на животот, без разлика дали тоа го прави за љубов и вистина или прави нешто што ги тера луѓето Човечка омраза и незнаење, се е стандард по кој судиме.

Кога ќе дојде времето на општото оценување, оние кои одат по вистинскиот пат имаат право на вечен живот на оваа небесна планета;

А оние кои активно не прават добро, но не се зли, не можат да се регенерираат; а оние што прават зло, резервиравме клетка земена од неговото тело, за да можат да се репродуцираат во времето на иднината, и тие ќе бидете судени, добијте го она што го заслужувате. "

——Извадок од „Пораки од вонземјани“ Том XNUMX „Патување до вечните планети“ Поглавје XNUMX Втор контакт: „Прв вкус на рајот“

Борис испрати порака во која вели дека ќе инвестира и ќе работи во Малезија во март 2021 година, барајќи од мене да и помогнам на Фреда:

Good day, my friend

Greetings to you, how are you doing, my daughter told me what you have been doing for her, I truly appreciate, I will get all the money that you give her back to you.

Thanks for being there for her. I trust you now so much, I will be coming to Malaysia next year March, I will be coming for business, I think that Asia is best place to invest now because there is great potential for growth. If possible maybe we can do some business deals together. 
Please take good of her, I don't have much time, she talked to me, she is really so troubled, please help me to find what is wrong with her. Thanks
Mr Boris

Потоа, во тој временски период, Биткоинот беше во невидена луда фаза на вртоглаво растење, па сакав да инвестирам во криптовалутата Биткоин, и кажав за тоа на Фреда и ја замолив да побара од Борис да ми врати што е можно поскоро.

Потоа, неколку дена подоцна добив порака WhatsApp од Борис:

Hello good day my dear friend, thanks so much for your love and care towards my daughter told me all that you have done for her, I am so grateful. I will give you all the money that you send me daughter and also I will personally reward you with a gift of $25,000 United States dollars for your efforts thanks.

My daughter told me about investment in bitcoin, I don't know much about it, I hope that you can put me through, I will love to invest in bitcoins and also in real estate or restaurant Chains, when I leave Iran the government of Iran will pay me millions of United States dollars. I am still in the high sea.

Please my daughter came to me with some problems as regards to completions of her school fees, medical bills, personal money for her upkeep which includes her a new phone and her house Rental.

Please I know that I told you that on the 3rd of January. But I can't be able to make it on 3rd
The finishing of my works here is Iran is delaying due to the Covid-19 outbreak, we had in our stations in the high sea, some members of my workers tested positive so we had to pause work for some time, so there was delay, I will be able to leave now on the 25.

You send your bank account on the 25, you be credited.

Please attend to my daughter, she has been crying and that hurt me so much. Please attend to her. I await your response. Thanks

My Boris

Thanks for your advices, I will invest in partnership with you. Any profit that come out will be 20% of the profit will go to you. Thanks, I am having been looking for a safe place to invest and retire from work.
  • Борис ме замоли да решам некои проблеми од школарината на Фреда, медицинските трошоци, личното одржување (вклучувајќи нов мобилен телефон и кирија на куќа), а потоа ме награди со 25,000 американски долари, а исто така рече дека ќе воспостави партнерство со мене, а 20% од профитот остварен од соработката би бил Дај ми го.
  • Дополнително, Борис исто така рече дека поради избувнувањето на Ковид-19, неговата работа во Иран е одложена и не може да ми врати според планираното.
  • Поради влијанието на новиот корона вирус ширум светот, многу планирани работи не можат да бидат во чекор со промените и тие се принудени да одложуваат и не можат да се избегнат.Ова ме прави да се чувствувам разумно, па можам само да чекам.

После тоа, Борис многупати одложуваше од различни причини.Борис рече дека е заразен со новиот корона вирус и не може да продолжи да работи:

Good morning my dear friend.

It is a great opportunity to write you, please I am sorry money can't be send today. This is due to the my project, it has not been yet still been completed due to Covid-19 outbreak. I have been very sick with Covid-19, I am just recovering, I didn't tell you or my daughter, because I don't want her to to panic and be afraid.
Please I am sorry, I taught that the government of Iran was going to pay me some money but they say that they will pay after completion of the project, but the project is almost done. Because the memorandum of understanding signed between me and Iranian government is to complete the project, We are finishing stage. So please I will update you on the date that I can send money.

Thanks so much for your love that you have shown my daughter, she told me about it. I promise that you will be rewarded kindly financially. Please have patience with me for the now. Thanks for your understanding.
  • Борис ми вети огромен финансиски поврат, што е омилената и најупотребувана рутина на ветувања и измами на измамничките банди.

Ја видов измамата после фактот и го заклучив следниот пасус од неа:

  1. Никогаш не ја опуштајте вашата будност, ќе бидете измамени ако ја опуштите будноста и мора да се чувате од иронија кога некој зборува.
  2. Сите оние кои ве почитуваат и ве плашат се лажливци Целта на сите чесни ветувања и гаранции е да ги натераат луѓето да бидат измамени.
  3. Не водете неизвесни битки, пазете се од стапици со мед.

За повеќе резиме против измама, ве молиме кликнете на врската подолу за да ја видите резимената анализа против измама ▼

Борис ме искушуваше испраќајќи ми 270 милиони долари, а јас бев навистина алчен кога го видов ова:

Hello my Dear friend.

How are you? How is your family, please I Will get the money to you soon, I am still recovering, the doctor said that I should be on good health by next week.
So after them I will send money to you, I will send the sum of 2.7 million United state dollars.

I will like to invest in cryptocurrency, I think that it is future. 
Please My daughter has been crying, she told me that she has some problems. Please help me to attend to her 
I am very sorry for the delay.

Thanks Mr Boris

Измамникот Борис наоѓа причина да го одложи отплатата назад во Канада

Борис повторно го одложи враќањето во Канада за да ми врати со други навидум разумни причини. Се посомневав затоа што повторно ме измамија и побарав од Борис да го даде мојот идентитет на пасошот за автентикација на вистинското име.

Во тоа време, Борис задоцни 3 дена пред да ми го испрати пасошот што го зеде на WhasApp, тврдејќи дека сега оди на лекар во рурална област во Иран. Неговиот пасош бил оставен во Техеран, главниот град на Иран, а тој испрати некој да го земе пасошот.толку време.

Всушност, Борис е лажго и не може веднаш да ми обезбеди пасош за автентикација на вистинското име, па морам да најдам причина за одложување пред да најдам некој да направи лажен канадски пасош и да ми го испрати ▼

Борис е лажго и не може веднаш да го обезбеди мојот пасош за автентикација на вистинското име, па морам да најдам причина да одложам пред да најдам некој да направи лажен канадски пасош и да ми го испрати.

  • Прашав за името на канадскиот пасош што ми го издаде Борис, зошто да не Борис?
  • Борис тврдеше дека „Борис“ е неговиот прекар.

Научив на Интернет дека кинеската медицина може ефикасно да го лекува новиот корона вирус, па му предложив на Борис да се обиде да ја користи кинеската медицина за лекување.

Потоа, многу дена подоцна, добивБорисИспратена до Фреда, која ми ја препрати, Борис ја тврди добрата вест дека традиционалната медицина делува:

Good evening my dear friend, sorry for my late reply, the good news is that the traditional medicine did work, my health is getting better and I am now ready to leave Iran.

But I am currently having issues with a business man that I did business here in Iran, he want more money, more than the amount that we discussed, he told me that his cost made loss and he want more money.

He has been after me, he told me to court, he got my WhatsApp hacked sending misinformations about me.

I have reported to the police here in Iran. Hopefully the issue get deal with, I should be in Canada by the first week of march. When I get a new number I will tell me daughter to give to you. So please disregard any message from that WhatsApp that is not me.

Thanks for your support
Mr Boris
  • Борис тврдеше дека ќе замине од Иран, но имал проблем со бизнисмен кој се занимавал со бизнис во Иран. Тој беше обвинет на суд. Борис рече дека неговиот WhatsApp бил хакиран и тој го пријавил случајот во иранската полиција. Игнорирај пораката од неговиот претходен број на WhatsApp.
  • Претпоставувам дека тоа е затоа што открив дека WhatsApp на Борис се промени од лична сметка во деловна сметка. Откако ја прашав Фреда, Фреда ме замоли да ја избришам сметката на БорисОнојБрој на WhatsApp, велејќи дека е хакиран.

Претпоставувам дека Борис беше загрижен дека повторно ќе побарам од него да обезбеди доказ за документите на компанијата.За да избегне проблеми, Борис се преправаше дека WhatsApp е хакиран.

По некое време, за да добие поголема доверба од мене, и Фреда се преправаше дека тврди дека WhatsApp е хакиран и ме контактираше на WhatsApp со нов број на мобилен телефон.

Потоа, во 2022 година, едно утро Фреда рекла дека стомакот многу ја боли, а следниот ден ќе оди на клиника на физички преглед.

Прашав за резултатите од тестот следниот ден, но Фреда не ми одговори директно, туку испрати изненадено емоџи.

Продолжив да прашувам за резултатите од тестот, а Фреда рече дека има тумор и рак на желудникот, морав да и вратам илјадници долари на Фреда за операција.

Згора на тоа, бидејќи докторот бил загрижен за чувствителната конституција на Фреда, наместо една операција, за да се реши тоа, потребни биле две операции, исто како и последниот пат кога левото рамо било скршено и биле потребни две одделни операции.

За тоа време, се борев да врзам крај со крај за да и помогнам на Фреда да ја лекува болеста(Чувствувам дека Фреда и Борис се луѓе од ѓубре, а мојата интуиција беше во право).

Морам да работам напорно секој ден и ноќВеб промоција, Оптимизирајќи ја веб-страницата за да заработам пари, се чувствувам многу тешко и сакам да се ослободам од оваа болка.

Се испостави дека е измама со пребарување на Google

За среќа, во 2022 година Малезија ги укина меѓудржавните ограничувања.Јас изразив желба да ја видам Фреда, но Фреда рече дека не сака да го видам нејзиниот грд изглед и ме замоли да ја видам за 2 недели.

Кога би можел да се сретнам со измамниците, можеби ќе има друг случај на тргување со органи како оној во вестите.Се чувствувам малку среќен што не ги запознав измамниците.

Фреда и Борис одолговлекуваа од различни причини, што ме натера да се сомневам.

Ова е адресата на која Фреда ми ја даде со нејзиниот стан за изнајмување во Куала Лумпур:

Cyber height villa, cyberjaya Malaysia 63000

Се сетив дека ја прашав Фреда зошто нема куќен број? Фреда рече дека не даваат куќни броеви.

  • Потоа, го пребарував клучниот збор „吉隆坡公寓为什么没有门牌号码“, се покажа дека е измама!
  • Бидејќи го прашав агентот за недвижности во Куала Лумпур преку малезиската веб-страница за недвижности, тие ми рекоа дека секој стан има куќен број, а имаат и станови во вилата Cyber ​​​​height.
  • Значи, прилично сум сигурен дека и станот на Фреда има куќен број.

Решив да се јавам во болницата за да дознаам за ситуацијата на Фреда, но од службата за корисници на телефонот во болницата ми рекоа дека не можам да правам прашања по телефон и морав да одам до шалтерот во болницата за да се распрашам.

Затоа, внимавав на тоа и решив да земам автобус до Куала Лумпур и да одам во болницата Колумбија во Пучонг за да се распрашам и да го потврдам идентитетот на Фреда.

Дојдов до шалтерот на болницата Колумбија во Пучонг со големо исчекување и прашав дали има личност по име Фреда која беше отпуштена минатиот петок (2022).

Откако ме провери службата за корисници на болницата, ми рекоа дека нема таква личност.Постојано барав да потврдам, но од службата за корисници рекоа дека воопшто нема таква личност.Се почувствував измамен и празен во миг.

Одлучно блокирајте го бројот на WhatsApp на измамниците

Веднаш и решително решив да го блокирам бројот на WhatsApp на Фреда, а потоа да го сменам мојот WhatsApp за да спречам мојот WhatsApp да биде малтретиран од измамници.

По 2 недели, мојот телефонски број кој претходно беше врзан за WhatsApp доби повеќе повици од непознати.

Меѓутоа, бидејќи мојот телефон е секогаш тивок за дојдовни повици (ова е за да не ме вознемируваат повици додека спијам), воопшто не одговорив.

Потоа, испратив СМС порака на мојот мобилен телефон за да побарам телефонски број на непознат човек и добив порака од лажго ▼

Пратив СМС порака за да побарам телефонски број на непознат, а од измамник добив СМС порака за да одговорам на 15-ти

Измамникот Фреда одговара на СМС преправајќи се дека е скршено срце

  • Избрав да го игнорирам и не одговорив, а по некое време не добив повеќе повици од непознати.

Токму поради горенаведеното искуство на измама, успеав да донесам такво разбирање и заклучок:

  • Дури и вашите најдобри пријатели и членови на семејството ќе дејствуваат за да ве измамат и предадат за профит;
  • Измамниците се особено вешти во создавањето лажни докази и документи за измама.

Бидејќи знаев дека шансата да се јавам во полиција за враќање на измамените пари беше многу мала и беше губење време, па не повикав полиција, туку избрав да напишам статија за да го разоткријат рутинскиот процес на измамничките банди. користејќи фотографии и видеа за убавина на WhatsApp за да ги измамат нивните чувства, за да ги спречите другите повторно да бидат измамени.

универзумПостојат природни закони и ефекти за враќање, а триковите на овие измамнички банди мора да се вратат сами на себе!

Однесувајте се кон лажго со лажго

Однесувајте се кон личност на начин на човек, а постапете со лажго на начин на лажливец:

  • Лажго Фреда лажеше дека боледува од рак на желудник, астма и депресија Лажго Фреда мора да боледува од рак на желудник, астма и депресија!
  • Лажливецот Фреда излажал дека го удрил автомобил, а лажливецот Фреда ќе умре во несреќа!
  • Лажго Борис лажел дека има инфаркт, а лажго Борис ќе умре од срцев удар!

Злото ќе биде наградено со зло, а многу неправедни дела ќе се самоубијат!Хартијата не може да содржи оган, а оние што ме измамуваат со пари наскоро ќе исчезнат во светот како хартија што гори кога ќе се сретне со оган.

Како да избегнете влегување во негативна емоционална состојба откако сте изневерени?

Само што се сетив на овој пасус:

„Парите се илузија, ако не ги носите со себе, не можете да ги земете со себе по смртта;

Се е илузија, на се мора да гледаме со нормален ум“

  • Само така можете да го смирите срцето и нема да влезете во негативна емоционална состојба поради неволји и да влијаете на сопствената енергетска сила.
  • На парите гледам со ваков менталитет, нема да паднам во депресија поради тоа што ме изневеруваат, за да гледам на сè со нормално срце, а потоа ќе можам да го завршам тоа што планирам да го направам и да се трудам да го постигнам цели што си ги поставив..

Во моментов паричниот систем на земјата не е укинат.Парите се еден вид енергија, а енергијата има функции.

  • Само преку сопствени напори, без да се потпирате на другите, можете да го реализирате својот потенцијал и да ги постигнете, па дури и да ги надминете целите што сте ги поставиле.
  • Господинот ги сака парите и ги добива на соодветен начин, не си ја нарушува совеста, заработува на легален и разумен начин и дава огромен придонес во развојот на човештвото, а нашиот живот ќе биде позитивно афирмиран.

За да им олесни на повеќе луѓе да пронајдат и да потврдат дали другата страна е лажго преку пребарувачите, еве го бројот на мобилниот телефон на лажгото Qianlu.

Мобилен број на измамник:

+60 11-3701 6931 Crook Don Treasure Фреда Фреда

+60 11-2645 9657 Crook Don Treasure Фреда Фреда

+1 (917) 382-2260 Лажго Борис Макрис Џексон Стивен

+60 11-5161 5536 Пријателот на Фрада ЈАНЕ

+60 17-729 0570 Повик на измамник 1

+60 11-2702 6692 Повик на измамник 2

+60 17-671 8173 Повик на измамник 3

+60 14-902 4820 ~ Јинг Бао

Блог на Hope Chen Weiliang ( https://www.chenweiliang.com/ ) сподели „Бандите за измамници на Фејсбук користат фотографии и видеа за убавина на WhatsApp за да ги измамат чувствата на луѓето“, ќе ви биде корисно.

Добредојдовте да ја споделите врската од оваа статија:https://www.chenweiliang.com/cwl-29558.html

Добредојдовте на Телеграмскиот канал на блогот на Чен Веилијанг за да ги добиете најновите ажурирања!

🔔 Бидете први што ќе го добиете вредниот „Водич за употреба на алатката за AI за маркетинг на содржина на ChatGPT“ во горниот директориум на каналот! 🌟
📚 Овој водич содржи огромна вредност, 🌟Ова е ретка можност, не ја пропуштајте! ⏰⌛💨
Споделете и лајкнете ако ви се допаѓа!
Вашето споделување и лајкови се наша континуирана мотивација!

 

3 луѓе коментираа на „Бандата измама на Фејсбук користи фотографии и видеа за убавина на WhatsApp за да ги измами чувствата“

  1. Добив и whatsapp порака од непознат број денес, кога го барав неговиот број, го најдов вашето искуство и го прочитав од почеток до крај.Она што сакам да го кажам е дека вашето искуство и оваа плоча ми помогнаа, ви благодарам.Ви посакувам добро здравје и се најдобро.

  2. Телефонскиот број што ја испрати пораката е: +1 (617) 272-8668 Проверив и се чини дека е бројот на државата Масачусетс во САД.Лицето кое ја испратило пораката ја искористило профилната слика на девојка која носи маска и звучела како познаник. „Зошто го смени аватарот?“ „Следниот месец одам во Холандија и имам време да ручаме заедно“.Но, не знам како изгледа, и немам пријатели во Масачусетс.Мислам дека тоа е веројатно рутината на измамникот што ја спомна, преправајќи се дека испраќа погрешна порака, а потоа ја измамува довербата.Накратко, го прочитав твојот блог и не ти одговорив.

评论

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Се користат задолжителните полиња * Етикета

скролувајте до врвот