Како решава ChatGPT Откривме сомнително однесување од телефонски број сличен на вашиот?

Разговор GPTСе појавува потсетник"We've detected suspicious behavior from a phone number similar to yours„Како да се реши?

Како решава ChatGPT Откривме сомнително однесување од телефонски број сличен на вашиот?

We've detected suspicious behavior from phone numbers similar to yours. Please try again later or contact us through our help center at help.openai.com

ОтвореноAI Компанијата разви ChatGPT, вештачка интелигенцијаПакети, кој може да одговори на прашања и да одбие несоодветни барања преку комуникација на сличен начин со луѓето.

  • Ако системот открие а号码Во врска со опасната или неовластена активност, ќе се прикаже „We've detected suspicious behavior from a phone number similar to yours" грешка порака.
  • Ова е за да го задржи ChatGPT безбеден и да спречи каква било злоупотреба или неовластен пристап.Привремено спречете ја употребата наМобилен броје да се спречи спам или неовластен пристап.
  • Кога системот ChatGPT ќе открие aМобилен бројповрзани со ризична активност или неовластен пристап, "We've detected suspicious behavior from a phone number similar to yours" грешка порака.

Ова е предупредување дека овој мобилен број може да се користи за неовластен пристап или спам и е привремено блокиран, ова е направено за да се заштити системот ChatGPT од злоупотреба и неовластен пристап.

Како да се реши „Откривме сомнително однесување од телефонски број сличен на вашиот“ на ChatGPT?

Честопати обидот подоцна нема да го реши проблемот.

Ако сакате целосно да го решите „We've detected suspicious behavior from a phone number similar to yours„Методот на проблемот е: користете странскивиртуелен телефонски бројкод.

Ако не сакате да го користите вашиот вистински телефонски број, можете да се обидете да го користитене користен пораноодМобилен број во Обединетото Кралство.

Решение 1: Користете странски виртуелен мобилен број

Потврда за странски мобилен телефонски број (ова е многу важно)

Како да се регистрирате за ChatGPT?

  • Тестиравме дека британскиот виртуелен мобилен телефонски број може успешно да регистрира OpenAI сметка и за овој британски мобилен телефонски број не е потребно вистинско име.

Тестиравме дека британскиот виртуелен мобилен телефонски број може успешно да регистрира OpenAI сметка и за овој британски мобилен телефонски број не е потребно вистинско име.Лист 2

Затоа, треба да користите странски број на мобилен телефон за да примате СМС пораки验证 码, не поддржува кинески мобилни телефонски броевикод, (може да користи" eSender 香港eSender HK„Обезбедете услуга за мобилни телефонски броеви во ОК) ▼

Неопходно е да користите странски мобилен телефонски број за да го добиете кодот за потврда на СМС, кој не поддржува кинески мобилни телефонски броеви, (можете да користите " eSender 香港eSender HK“ обезбедува услуга за мобилни телефонски броеви во ОК) Лист 3

使用 eSender Го прими петтиот СМС код за потврда испратен од OpenAI со мобилен број во ОК

во " eSender 香港eSender Кога аплицирате за мобилен телефонски број во Обединетото Кралство, пополнете го кодот за попуст за да го купите пакетот со броеви, а исто така можете да добиете дополнителен рок на важност од 15 дена, што е еквивалентно на полмесечен период на користење бесплатно.

Добијте eSender Промо код во Обединетото Кралство

eSender Промо код во Обединетото Кралство:DM2888

eSender Код за промоција:DM2888

  • Ако го внесете кодот за попуст при регистрација:DM2888
  • Валидноста на услугата може да се продолжи за дополнителни 15 дена по првото успешно купување на план за мобилен број во Велика Британија.

Ве молиме кликнете на врската подолу за да ја видитеКако да аплицирате за мобилен број во ОКУпатство ▼

Решение 2: Контактирајте го тимот за поддршка на корисници на OpenAI

  • Ако сте го пробале горенаведеното, сè уште не може да се реши, тимот за поддршка на корисниците е сè уште достапен за да ви помогне со какви било проблеми.
  • Кажете им за вашата ситуација и тие со задоволство ќе ви помогнат.

Прво, внесете го Центарот за помош на OpenAI ▼

  1. Во Центарот за помош OpenAI, кликнете на балонот за разговор во долниот десен агол.
  2. Кликнете "Messages", изберете"Send us a message".
  3. изберете"ChatGPT, потоа изберете "I have a different question".
  4. Кликнете "No"
  5. изберете"Provide Feedback"
  6. изберете"General Feedback"
  7. Внесете го прашањето што сакате да го дадете.

Следното е пример порака:"Hi OpenAI team, I have encountered this prompt "We've detected suspicious behavior from a phone number similar to yours" and I need your help to solve this problem."

Сега научивте за појавата на „We've detected suspicious behavior from a phone number similar to yours“, можете да ги преземете решенијата што ги споменавме погоре за да го решите овој проблем.

Блог на Hope Chen Weiliang ( https://www.chenweiliang.com/ ) shared "Како решава ChatGPT Откривме сомнително однесување од телефонски број сличен на вашиот?" 》, корисно за вас.

Добредојдовте да ја споделите врската од оваа статија:https://www.chenweiliang.com/cwl-30123.html

Добредојдовте на Телеграмскиот канал на блогот на Чен Веилијанг за да ги добиете најновите ажурирања!

🔔 Бидете први што ќе го добиете вредниот „Водич за употреба на алатката за AI за маркетинг на содржина на ChatGPT“ во горниот директориум на каналот! 🌟
📚 Овој водич содржи огромна вредност, 🌟Ова е ретка можност, не ја пропуштајте! ⏰⌛💨
Споделете и лајкнете ако ви се допаѓа!
Вашето споделување и лајкови се наша континуирана мотивација!

 

评论

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Се користат задолжителните полиња * Етикета

скролувајте до врвот