Или моторот што го побаравте не постои или имаше друг проблем при обработката на вашето барање грешка Како да се реши?

налетал на"Either the engine you requested does not exist or there was another issue processing your request„Ситуација? Не грижете се, ние сме тука да ви помогнеме да ја решите оваа досадна мала неволја!

Или моторот што го побаравте не постои или имаше друг проблем при обработката на вашето барање грешка Како да се реши?

ChatGPT
An error occurred. Either the engine you requested does not exist or there was another issue processing
your request. If this issue persists please contact us through our help center at help.openai.com.

Оваа вообичаена ситуација е нешто слична Разговор GPT Други познати грешки како "Our systems are a bit busy at the moment„или“We have detected suspicious login behavior" и други предупредувања. Но, не грижете се, решавањето на овој проблем е всушност прилично едноставно.

Овде, ќе ви обезбедиме низа трикови за да се осигураме дека вие и AI Интеракцијата нема да биде нарушена од оваа ситуација, правејќи сè мазно и мазно.

"Either the engine you requested does not exist or there was another issue processing your request„Што значи грешка?

Тоа всушност ви кажува дека можеби нешто не е во ред со моделот на вештачка интелигенција што го избравте (односно, моторот), или може да има некои вообичаени грешки во повиците на API.

Обично оваа грешка е предизвикана од прекин на услугата API.Па, одржувањето, ажурирањата или неочекуваните прекини може да предизвикаат прекини во услугата AI, што ќе влијае и на Playground и на ChatGPT, бидејќи и двете се потпираат на истиот API за справување со барањата.

Па, оваа грешка може да биде поврзана и со достапноста на моторот.Понекогаш OpenAI ажурира или деактивира одредени модели и за тоа време пристапот може да биде ограничен или отстранет.

Како да се справите со тоа“Either the engine you requested does not exist or there was another issue processing your request„грешка?

За да ја поправите оваа ситуација, прво проверете дали ChatGPT е исклучен, бидејќи прекинот на услугата API често е изворот на оваа грешка.

Ако се потврди дека серверот е исклучен, тогаш почекајте трпеливо.Времето на прекин може да варира, но давателот на услугата обично го решава веднаш.Не заборавајте да внимавате на страницата за статус на OpenAI за најновиот напредок.

Во исто време, можете да пробате и алтернативи како што се Google Bard, Bing AI и Grok AI на Илон Маск за привремено да ја замените употребата на ChatGPT додека услугата не се врати.

Блог на Hope Chen Weiliang ( https://www.chenweiliang.com/ ) сподели „Или моторот што го побаравте не постои или имаше друг проблем при обработката на грешката на вашето барање. Како да го решите? 》, корисно за вас.

Добредојдовте да ја споделите врската од оваа статија:https://www.chenweiliang.com/cwl-31178.html

Добредојдовте на Телеграмскиот канал на блогот на Чен Веилијанг за да ги добиете најновите ажурирања!

🔔 Бидете први што ќе го добиете вредниот „Водич за употреба на алатката за AI за маркетинг на содржина на ChatGPT“ во горниот директориум на каналот! 🌟
📚 Овој водич содржи огромна вредност, 🌟Ова е ретка можност, не ја пропуштајте! ⏰⌛💨
Споделете и лајкнете ако ви се допаѓа!
Вашето споделување и лајкови се наша континуирана мотивација!

 

评论

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Се користат задолжителните полиња * Етикета

скролувајте до врвот