Hvordan lager Amazon-selgere differensierte produkter?Amazon differensieringsløsninger

Med utviklingen og veksten av Amazon-plattformen ønsker en jevn strøm av nye selgere å få en del av kaken, noe som resulterer i mer og mer homogenisering av produktene.

Dessuten, med de økte trafikkkostnadene, er det veldig vanskelig for selgere å si.

Hvis du vil dele mer av kaken på Amazon, er differensiering trenden.

Hva er differensiering?

Hvordan lager Amazon-selgere differensierte produkter?Amazon differensieringsløsninger

Den såkalte differensieringen innebærer at selgere gir forbrukerne unike rettigheter eller merverdi fra de materielle og immaterielle sidene ved produkter, drift, merkevarer og tjenester, slik at forbrukere kan føle differensierte produkter og tjenester, slik at tusenvis av skiller seg ut fra tusenvis av konkurrenter.

produktdifferensiering

Kjernen i produktet ligger i om funksjonen møter brukerens behov Vanligvis må selgere samle inn effektiv informasjon gjennom markedsundersøkelser, tilbakemeldinger fra kunder etc. for å analysere om produktfunksjonen løser brukerens smertepunkt, og om det finnes er rom for forbedring.

  1. Selgere kan finne noen oppføringer med betydelig salg og et stort antall anmeldelser for å få salgsargumenter til lignende konkurrerende produkter til målproduktet, og analysere forskjellene i funksjonalitet og salgsargumenter til sine egne produkter;
  2. Bruk tredjepartsverktøy for å trekke ut de 3-stjerners og lavere negative anmeldelsene av alle relaterte konkurrerende produkter, og analyser problempunktene, smertepunktene, kundebehovene og bekymringene til målproduktet som gjenspeiles i de negative anmeldelsene for hver konkurrerende produktoppføring. Alt er førstehåndsinformasjon fra ekte forbrukere.
  3. Deretter, i henhold til problemene og smertepunktene til konkurrerende produkter, forbedre og optimalisere sine egne produkter.

Differensiering i produktdesign

Hvis du har evnen innen produktdesign, kan du fullstendig redesigne produktet, og strebe etter å gjøre produktets utseende design i tråd med estetikken til målgruppen for målgruppen.

Fordi alles estetikk er forskjellig, må selgere undersøke målmarkedet, lære av lokale konkurrenter og forstå lokale skikker og estetiske konsepter.

Differensiering i produktemballasje

Produktemballasje er også en av de viktige måtene å skape produktdifferensiering på.Selv om det sies at kunden kjøper produktet, vil en god emballasje også gjøre produktet mer differensiert. Gjennom å "kjøpe kiste og returnere perlen" for å skape en produktdifferensiering kan det på den ene siden redusere sannsynligheten for at produkt som selges, og på den annen side er det mer gunstig for salg.

Spesielt for høyverdiprodukter, under forutsetningen om å møte de estetiske standardene til målkundemarkedet, kan selgere finne en optimal balanse mellom kostnadskontroll og brukeropplevelse for å skape differensiering i emballasjen.

Amazons operasjonelle differensieringsanbefalinger

Få produktstørrelsen, emballasjestørrelsen og vekten til konkurrerende produkter som referanse, utform rimelig emballasjestørrelsen til dine egne produkter, og kontroller kvaliteten og vekten: Fordi FBA tar betalt i henhold til volum og vekt, for å redusere FBA-avgiftene, mindre produktemballasjevolum, jo ​​bedre og vekt Jo lettere jo bedre, men det må garanteres for å beskytte produktet mot skade på grunn av transport og andre ledd.

Rimelig utformede store bokser sendt av FBA, boksstørrelse: så mange produkter som mulig per boks, men vekten må kontrolleres innenfor 22.5 kg, som ikke kan overskride FBA-vektgrensen; ytre boksvolumet skal brukes i henhold til produktets emballasjevolum Størrelsen med høyest rate bør være delelig med 1 kubikkmeter eller 2 kubikkmeter så langt det er mulig, og plassutnyttelsesgraden for senere førstepassasjetransport og containerlasting er høyest.

Differensiering i merkevareimage

Et varemerke og et merke er ikke helt det samme.Et registrert varemerke er ikke lik et produktmerke, akkurat som en leder ikke er lik en leder.Et varemerke er bare et steg i en grunnleggende juridisk prosess, mens en merkevare er et symbol som visuelt eller hørbart identifiserer et produkt for potensielle kunder og nye og eksisterende kunder.

ListingTekstforfattereog bildedifferensiering

For å kunne konkurrere med andre utmerkede produkter, er det viktig å skille oppføringene dine for å forbedre trafikkkonverteringen. Den differensierte ytelsen til oppføringen gjenspeiles hovedsakelig i den differensierte beskrivelsen av produkttitler, funksjoner og salgsargumenter, samt optimalisering av bilder.

Før du skriver din egen oppføring, er det nødvendig for selgere å samle relevante oppføringer med godt salg, og analysere deres tittel, punkt, beskrivelse osv., som referanse for å skrive egne oppføringer.Du kan imidlertid ikke direkte kopiere og lime inn andres utsagn, ellers vil det være en risiko for krenkelse.Du kan kombinere flere oppføringer for å velge innholdet du ønsker omfattende, og kombinere dem i henhold til den faktiske situasjonen til dine egne produkter.

For det andre, samle så mange 7 bilder og A+-bilder av bedre konkurrerende produkter som mulig, og etter omfattende komparativ analyse, lag 7 bildeskytingsplaner og kunst P-bildeplaner av din egen måloppføring, samt A+ bildekrav og A+ sidelayoutproduksjon Program.

tjenestedifferensiering

Amazon-forbrukere legger stor vekt på kjøpsopplevelsen. Enten det er for ettersalg, gjenkjøp eller ordrekonvertering, har kjøpsopplevelsen en svært viktig innvirkning.

Selvfølgelig, når vi velger produkter, prioriterer vi alltid standardprodukter for å unngå for mange ettersalgsproblemer, men dette påvirker ikke tjenesten vår for å forbedre forbrukeropplevelsen for å fremme transaksjoner og øke gjenkjøpsraten for produkter.Det er verdt å nevne at gjenkjøpsraten er en svært viktig indikator som påvirker rangeringen av produkter.

Vi kan ta utgangspunkt i følgende aspekter: fra bruk av produkter og funksjoner, for eksempel bruksanvisninger, videointroduksjoner, produktinnretninger, etc., kan i stor grad optimere opplevelsen; fra kundebehandlingsoptimalisering, for eksempel spørreskjemaer etter salg, målrettede kuponger , og feriehilsener og mer.

Hope Chen Weiliang blogg ( https://www.chenweiliang.com/ ) delte "Hvordan lager Amazon-selgere differensierte produkter?Amazon Differentiation Solutions" for å hjelpe deg.

Velkommen til å dele lenken til denne artikkelen:https://www.chenweiliang.com/cwl-2032.html

Velkommen til Telegram-kanalen til Chen Weiliangs blogg for å få de siste oppdateringene!

🔔 Vær den første til å få den verdifulle "ChatGPT Content Marketing AI Tool Usage Guide" i kanalens toppkatalog! 🌟
📚 Denne guiden inneholder enorm verdi, 🌟Dette er en sjelden mulighet, ikke gå glipp av den! ⏰⌛💨
Del og lik om du vil!
Din deling og likes er vår kontinuerlige motivasjon!

 

发表 评论

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. 必填 项 已 用 * Merkelapp

bla til toppen