E fa'afefea ona fa'atūina e kamupani fa'akomepiuta a latou lava pa puipui o pisinisi?O a ni pa pupuni i le tauvaga?

Maketi fa'atau = fa'atauga fa'atau + fa'atauvaga.

  • O le tauvaga tau pisinisiInitaneti Maketiki.
  • O le na'o le fa'atauaina o tagata fa'atau o se mea taugata.
  • A aunoa ma ni tagata tauva, e le mafai ona e talanoa e uiga i tagata faʻatau.

O Michael Porter, o le tama o fuafuaga faatauva, na tuuina mai se tali matagofie:O le mataupu pito sili ona taua i le taʻiala faʻatauvaʻa o le faʻaesea o oe lava mai le tauvaga.

  • E le o le mea e te faia e sili atu nai lo au tauva i se taimi, ae pe faʻafefea ona e faia ese.
  • O le mea lea, o le autu o le tauvagatulagaO le eseesega.

E faʻapefea ona ausia le maualuga maualuga o le eseesega?

O le fa'atuina lea o au lava fa'atauvaga fa'atauva'a fa'apisinisi ma pa.

E fa'afefea ona fa'atūina e kamupani fa'akomepiuta a latou lava pa puipui o pisinisi?O a ni pa pupuni i le tauvaga?

Ae ui i lea, e toʻatele tagata e manatu o le moat o se oloa, pulega, ma isi, ae e le o le tulaga lea.

O oloa maualuga, maualuga o maketi, faʻatinoina lelei, ma pulega lelei e lelei, ae mafai ona taʻitaʻia ai le eseesega ma le faʻatauvaʻa i se pisinisi.

Ae faamalie atu, o nei mea e le taua o moats.

E talitonu Buffett o le moat o se fausaga faatauva, e sili atu le taua nai lo le Ofisa Sili o Pulega.

O lea la, e tatau faapefea ona mamanuina le moat?

O a ni pa pupuni i faiga faatauva?

O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le taimi nei i le alamanuia e aofia ai itu e fa:

① Asetoa lē vaaia

  • Mo se faʻataʻitaʻiga, pateni, faʻailoga e maualuga atu aia tatau, ma nisi laisene faʻapitoa.
  • O lona autu e le mafai e tagata tauva ona faʻataʻitaʻi ma e le mafai ona ulufale.

② Tau gaosiga maualalo

  • O lo'o i ai se fa'ameaalofa tulaga ese e mafai ona maua ai le tau maualalo.

③ Tulaga lelei

  • O le lelei o le tele o fesoʻotaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, na faʻalauiloaina e le faʻalapotopotoga se faiga faʻaitiitiga mo le faʻatauina o iPhones, ma e toʻatele tagata na avea ma ona tagata faʻaoga.
  • Ae latou te matua le fiafia i lana auaunaga ae o le a le suia i le sefulu tausaga ona e iloa uma e fesoʻotaʻiga lanaTelefoni numera, o le tu'ufa'atasiga o mea lelei feso'otaiga ma moat.

④ maualuga tau fesuiai

  • O lo'o iai tau fa'aumiumi o lo'o a'afia ile si'itia mai i ulua'i oloa ma auaunaga ile isi, e aofia ai tau a'oa'oga ma tupe leiloa.
  • Ole autu ole fa'afaigata mo tagata fa'aoga ona fiu.

O le mea moni, e mafai ona tatou faia se toesea. Ou te manatu o le mea pito sili ona taua o le maualuga o tau o suiga.

E faʻafefea ona faʻavae pa puipui faʻatauva i lau lava pisinisi?

E tolu auala e fa'atulaga ai le maualuga o tau fesuia'i:

  1. Fausia tagata fa'aoga sili
  2. pine loka
  3. Fa'amauina punaoa

Laasaga muamua: Fausia se tagata faʻaoga sili

O le tele o tagata o loʻo talanoa e uiga i taʻavale taʻavale talu ai nei, o le mea moni, o vaitaʻele e le mautu ona o le a tafe i totonu ma fafo. Na'o le avea ma se tagata fa'atau sili ona lelei o le a avea ma pa pupuni.

O le a le tagata fa'atau sili? O i latou o tagata fa'aoga e naunau e totogi au oloa ma au'aunaga, e ta'ua fo'i ole ta'avale sa'o. Mo atina'e, e tutusa ma le fa'aauauina o tinoitupe.

Mo se faʻataʻitaʻiga, Amazon Prime membership.

E fa'afefea ona fa'atūina e kamupani fa'akomepiuta a latou lava pa puipui o pisinisi? Amazon Prime Membership Ata 2

Sei o tatou tilotilo, o le a tonu le mea e sao mai ai?

O nisi nei o fa'amaumauga:

  • I totonu o le Iunaite Setete, 10.7% o tagata Amerika o le Amazon Prime sui, ma 38% o aiga Amerika o loʻo faʻaogaina le Amazon Prime membership service.
  • E $1200 le averesi e faaalu e le Palemia i le tausaga. Mo se tagata e le auai i le ekalesia, e tusa ma le $400 i le tausaga. E i ai se eseesega faatolu i le va o le lua.
  • E le gata i lea, i le 2018, na siitia ai le tau o Amazon i le 30%, ae o le S&P na pa'ū i le 6.7% i le vaitaimi lava e tasi.
  • O lea na fai mai ai Amazon o le autu autu e mafua ai ona tatou matua mautu o le i ai lea o le 100 miliona tagata.
  • E totogi uma e tagata taʻitoʻatasi i tausaga taʻitasi, ma o le faʻafouga e oʻo atu i le 90%.

E faʻafefea ona faia e Amazon?

laasaga muamua, fa'amama ese le vaitaele o tagata fa'atau mai fa'amaumauga muamua o amioga ma su'e nisi tagata fa'atau e maualuga le tele o fefa'atauaiga. I le taimi lava e tasi, saili le tiga o loʻo i ai i totonu o tagata faʻatau o loʻo iai ma le maualuga o fefaʻatauaiga.

Ina ua faʻalauiloa e Amazon le Palemia i le 2005, na ia iloa ai o le fesoʻotaʻiga faʻasalalau faʻasalalau i le Iunaite Setete e leʻo matua pei o Saina ona o le toʻatele o tagata na nonofo faʻasalalau i nuʻu, o lea na maua ai se auaunaga autu: e leai se totogi o aso e lua.

Talu ai na maua lenei vaega tiga, ua amata ona faaputuputu atili vaega tiga.

Laasaga 2, na amata ona mamanuina se pusa faʻaopoopo faʻapitoa mo tagata faʻaoga eletise.

E na o vaega tiga e mafai ona tosina mai ai o ia, ae atonu latou te le taofia o ia.

E tatau ona tu'uina atu se numera tele o auaunaga fa'aopoopo i nei sui. aofia aifaʻatapulaʻainaLe tele o musika ma ata tifaga, e le fa'atapula'aina le teuina o ata, ma le 100 miliona Kindle e-tusi e nono.

Afai e te totogi muamua, o loʻo i ai le 25% faʻaitiitiga.

laasaga lona tolu, liliu fa'amatalaga tagata fa'atau i se aseta e fa'atasi ai ma isi kamupani. Ona e 100 miliona tagata faʻatau o loʻo tausia faʻamaumauga i luga o le upega tafailagi, ma ou te iloa o latou manaʻoga.

Ua faʻatasi Amazon ma Moto ma le isi kamupani telefoni feaveaʻi Blu. I aso ua tuanaʻi, na faʻatau atu e kamupani e lua telefoni feaveaʻi, tasi mo le $ 99 ma le isi mo le $ 199, ae o le tau konekarate i Amazon e $ 50 i le $ 70 maualalo.

Aisea e mafai ai e Amazon ona faia lenei mea? Ona o loʻo i ai aseta a tagata faʻatau e fefaʻasoaaʻi ma oe, o se tagata faʻatau mautu mo fefaʻatauaiga, ma faʻamaumauga.

O lona uiga o le taimi lava e te faʻatuina ai se sui auai, e ala i fefaʻatauaʻiga saʻo, e mafai foi ona e faʻafeiloaʻi isi tagata gaosi oloa e galulue faʻatasi e tuʻuina atu auaunaga faʻaopoopo faʻatau i sui sili. O le fa'aogaina lea o aseta a tagata fa'atau. O lenei punaoa e mafai ona fausia i se ituaiga tutusa ma noatia i isi kamupani e avea ma se ituaiga o faʻateleina tutusa.

o le sitepu lona fa, liliu sui sili mai pulega faʻaopoopo faʻatatau o mea e fiafia i ai i le pulega faʻasinomaga.

O le aso 7 o Iulai e taʻua o le Aso Palemia I le taimi nei, ua faʻaititia e Amazon le tau mo le avea ma sui i lalo ifo. I se tulaga masani, i lenei aso, o le a faʻateleina le faʻatau atu i le 15% poʻo le 90%.

Ose fa'agaioiga fa'asao, ae o le mea moni o se pulega fa'aopoopo fa'atauaina o fa'asinomaga.

i le faaiuga. O le tele o kamupani i Saina o ni sui sili, e aofia ai JD.com ma Ele.me, o loʻo i ai fuafuaga e foliga lelei ma faigofie ona faʻaoga, ae latou te leʻi ausia le manuia o Amazon pe a faʻataʻitaʻi ia i latou. O se tasi o elemene autu o le malamalama i tua atu o manaoga o tagata faatau.

Ina ia su'e ona itu tiga, se'i vagana ua uma ona fa'amama le tele o vaega tiga ona fa'atūina lea o se tagata fa'aoga. Mulimuli ane, na fausia ai se faʻaopoopoga o tupe ma faʻatautaia le galulue faʻatasi ma isi kamupani e faʻalautele le tutusa.

O le isi elemene taua tele o le faailoaina o le faasinomaga, lea e le na o se elemene faigofie o le fiafia. O lea ou te manatu e tele mea e mafai e tagata faʻaoga sili ona fai i Saina.

O le togafiti lona lua: loka pine

O le a le pine loka? Sei o tatou tilotilo muamua i foliga o se kamupani e iloa le lokaina o pine lea e taʻua o le Starbucks.

星巴克每年一开张,就可以实现1/4的营收。什么意思呢?星巴克发展了很多星享卡的会员,仅2015年就销售了50亿美元,占到它当年销售额的1/4。

I se isi faaupuga, o le tupe o loʻo teuina e nei Starbucks Rewards card i Starbucks e lagolagoina le 1/4 o ana faʻatauga faʻaletausaga O le mea moni, e ala i lenei pepa faʻamanuiaga, 1/4 o avanoa ua poloka muamua.

I le 2017, na tuʻuina atu ai e le Starbucks faʻamatalaga e faʻapea o le tinoitupe o loʻo teuina i kata Starbucks Rewards ma totogi feaveaʻi na sili atu i le US $ 12 piliona. O lo'o fa'apolopolo le tele o tinoitupe nai lo le tele o faletupe i le Iunaite Setete.

O le mea lea, loka-i totonu o le lokaina lea o fefaʻatauaiga a le tagata faʻatau poʻo avanoa tau fefaʻatauaiga i luma atu e faʻavae i luga o le malamalama i le taamilosaga a le tagata faʻatau.

Afai e te manaʻo e faʻaliliu le fua faatatau, o le pine loka e mafai ona fesoasoani ia te oe e seti le maualuga maualuga o le fua faatatau o le liua.

Aua e tele ana galuega tauave:

  1. Muamua, faʻaitiitia tulaga lamatia ma aoina tupe muamua;
  2. Lona lua, e ala i le faʻaitiitia o tau maketi, e mafai ona matou tuʻuina atu i tagata faʻatau le tele o auaunaga faʻaopoopo e aunoa ma le faʻaaogaina o tupe mo fesoʻotaʻiga e seasea ona e vaʻai i faʻasalalauga Starbucks;
  3. Tolu, poloka poloka tagata tauva sa masani ona matou talitonu o le autu o le tauvaga o loʻo taoto i le faʻailoga, ae e ala i le loka loka, ou te aoina muamua le tupe, ma e itiiti avanoa e faʻatau ai oloa a le tagata tauva.

O le mea lea, o le maualuga maualuga o le loka pine o mea tau tupe o le a ou toe ave muamua le tupe,

Ona mafai lea ona e faʻaogaina lenei tupe e faʻalautele atili ai pisinisi, pe sili atu le tautua i aia tatau ma mea e fiafia i ai tagata faʻatau, faia se tapuni tapuni. O kamupani lelei e mafai ona fausia se tapuni tapuni tapuni ma uili lele.

E i ai foi se tulaga masani, o lona uiga, i totonu o se tamai taulaga, o loʻo i ai se kamupani e taʻua o Aifan, lea e fai meaʻai. O lona fa'ata'ita'iga o taimi uma lava e 'ai ai le tagata fa'atau iinei, fa'apea latou te fa'aaluina le 3000 yuan, e ta'u atu ai i le tagata fa'atau e mafai ona fa'ate'a le oka i aso nei - a'o e teuina le 6000 yuan, o le a fa'amavae le oka i le taimi nei.

E tutusa lea ma le 6000% fa'aitiitiga, o se isi auala e fai atu ai. Ae ona o lenei faatosinaga, e toatele tagata faatau na teuina le XNUMX yuan e ulufale ai. Ose uiga masani fo'i latch. O le mea lea, ina ua uma ona faaaoga e le faleaiga i totonu o lenei taulaga mo le lua masina, sa tau leai ni tagata e aai i isi faleaiga, ma sa loka uma i totonu. O se fa'ata'ita'iga lelei tele fo'i lea e fa'asaga i tagata tauva.

O le fa'agaoioiga lona tolu: fa'amauina o puna'oa

O lenei faiga e fetaui lelei mo kamupani B2B.

O le a le mea e fusifusia ai punaoa? O le fa'aliliuina lea o lenei 'au'aunaga i se puna'oa e maualuga le tau o le liua e ala i 'au'aunaga loloto fa'avae i luga o fefa'ataua'iga muamua a tagata fa'atau.

Tele kamupani B2B o le a feagai ma tulaga lamatia pe a latou fesuiai kamupani.

O le mea lea, afai ou te manaʻo e faʻamamafa lenei tulaga lamatia, e tatau ona ou faʻateleina le faʻaogaina o tagata faʻatau ma faʻaumatia nei lamatiaga mo tagata faʻatau. O le fa'aliliuina lea o lenei va'aiga fefa'ataua'iga fa'aleaganu'u i se feso'ota'iga felagolagomai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tasi le tausaga na alu ai se tasi i Baosteel ma vaʻaia ai o le Baosteel o loʻo i ai se vaega o tagata faʻatau atu o loʻo galulue mo tagata faʻatau tetele Na latou faʻaaluina le tele o taimi e galulue ai i tagata faʻatau nai lo le Baosteel, o lea na latou maua ai se sootaga vavalalata ma tagata faʻatau.

faiaFa'alauiloa Upega Tafa'ilagiI le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻatalanoaga, na ou feagai ai ma se mea sili ona manaia.

I le tasi tausaga, na maua ai e Tetra Pak se kamupani patino ma fai mai, "O le a ou tuuina atu ia te oe se totogi faufautua ma o le ae tuuina atu auaunaga faufautua ia Mengniu. E matua ese lava lenei lagona." Talu ai o Tetra Pak e fa'atau atu mea faigaluega ia Mengniu, e totogi e Tetra Pak e fesoasoani ia Mengniu i le fa'atalanoaga O le mea moni, o se fa'ata'ita'iga loloto fa'amau lea e fa'alolotoina ai le mafutaga.

E-fefaʻatauaigaE fa'afefea ona fa'atūina e kamupani a latou lava pa puipui fa'apisinisi?

O le tulaga autu o le tauvaga o le fa'aeseesega e mafai ona e fa'aauau le su'esu'eina o tala o lo'o mulimuli mai e uiga i le fa'avasegaga▼

 

Hope Chen Weiliang Blog ( https://www.chenweiliang.com/ ) fa'asoa "E fa'afefea ona fa'atūina e kamupani fa'akomepiuta a latou lava pa puipui tau pisinisi?" O a ni pa pupuni i le tauvaga? 》, fesoasoani ia te oe.

Fa'afeiloa'i e fa'asoa le so'otaga o lenei tusitusiga:https://www.chenweiliang.com/cwl-17482.html

Faʻafeiloaʻi i le Telegram channel o le blog a Chen Weiliang e maua ai faʻamatalaga lata mai!

🔔 Ia avea oe ma tagata muamua e maua le taua "ChatGPT Content Marketing AI Tool Usage Guide" i le laina pito i luga o le lisi! 🌟
📚 O lenei taʻiala o loʻo i ai le taua tele, 🌟O se avanoa e seasea maua, aua le misia! ⏰⌛💨
Faasoa ma fiafia pe a e fiafia i ai!
O lau fefa'asoaa'i ma le fiafia o la matou fa'aosofiaga faifaipea!

 

发表 评论

O le a le faʻasalalauina lau tuatusi imeli. Faʻaoga fanua e manaʻomia * Igoa

tusi i luga