E faʻapefea ona faʻaaoga le mataupu faavae o le valea mo le maketiina?Fa'aaoga mataupu faavae e 6 o le valea e fa'alauiloa ai oloa e pei o se siama

Lenei tusitusiga o "Viral maketiina"Vaega 9 o se faasologa o mataupu e 11:

Aisea ua manuia tele ai telefoni a Xiaomi?

Aisea ua kiliki ai nisi o so'oga e pei o le valea, ma pa ai le Weibo ma WeChat Moments?

Aisea e osofa'i fa'afuase'i ai e nisi oloa, mafaufauga ma amioga o tatou fai'ai pei o siama?

E faʻapefea ona faʻaaoga le mataupu faavae o le valea mo le maketiina?Fa'aaoga mataupu faavae e 6 o le valea e fa'alauiloa ai oloa e pei o se siama

O le tusi a Jonah Berger "Crazy - Let Your Products, Thoughts, and Behaviors Invade Like a Virus" o loʻo faʻaalia ai mea lilo i tua atu o le salalau o le faʻavalevalea.

I aso nei, tekinolosi fou maala faʻasalalau foutula'i mai, suia atoaFa'alauiloa Upega Tafa'ilagisalalau maViral maketiinaLe auala.

O le fa'asalalauina o fa'amatalaga e le'o toe tasi le ala pito i luga i lalo, ae o se fa'asologa o feso'ota'iga fa'a-va'aiga fa'a-va'aiga-tolu-itu.

Mo kamupani uma, o le faʻalauiloaina o maketi e le o se gaioiga e mafai ona faia e ala i faʻasalalauga masani, ae manaʻomia le tele o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga lautele mo faʻasalalauga i luga ole laiga.

I lenei vaitau o faʻamatalaga paʻu, o le tele o faʻamatalaga e sau i aso uma.

E faʻamama e tagata faʻamatalaga e leai se uiga ia i latou ma filifili faʻapitoa i nisi faʻamatalaga.

O le a la le mea e lauiloa ai faʻamatalaga?

  • O le tele o feso'ota'iga a le aufaasālalau e mautinoa lava o se tasi lea o mafua'aga, ae o le tele o feso'ota'iga na'o ia e le mafai ona fa'aolaina se aga masani.
  • I le vaitau o tagata uma o se faʻasalalauga a le tagata lava ia, e sili atu le gauai atu o Polofesa Berg i le malosi malosi o fesoʻotaʻiga upu-o-gutu ma viral marketing.
  • Na ia taʻua e masani ona faʻamama e tagata faʻamatalaga e ala i upu o gutu ma faʻaogaina fesoʻotaʻiga faʻasoa e uo.

E faʻafefea ona faʻaogaina e le maketiina mataupu faavae STEPPS e ausia ai le virality?

Fautuaina se tusi: "Crazy Biography",E 6 cores i totonu:

  1. XNUMX. Social Currency
  2. XNUMX. Fa'aoso
  3. XNUMX. Lagona
  4. XNUMX. Lautele (faafoliga)
  5. XNUMX. Taua Fa'atino
  6. XNUMX. Tala

XNUMX. Social Currency

I le lua tausaga talu ai, o se Weibo na faʻasalalau ma faʻasalalau 1.6 taimi.

i totonu o tatouE-fefaʻatauaigaI totonu o pisinisi, o loʻo i ai se tulafono uʻamea e le iloa pe a oʻo mai i le sailia o se uo teine.TaobaoSu'e la'ei i lalo ole 128.Aua afai o le tau e maualalo ifo nai lo lenei, o le a faailogaina i latou e le Taobao system o se vaega maualalo-tau O nei tagata e sili ona fiafia i fefaʻatauaʻiga ma pe a maeʻa faʻatau, ma e matua faigata lava ona tautua.

O lenei Weibo na aumaia le fiasefulu afe o tagata fiafia i se V tele, ma na faanatinati atu i le lona fa i luga o le Weibo hot search list i lena aso.

O le manatu i tua atu o tupe faʻaagafesootai. O le au faʻasalalau na tuʻuina atu i latou na latou puʻeina faʻamalama o tau o le tau o la latou sailiga mo ofu i Taobao e faʻaalia ai o latou o ni tagata taugata.

Afai e te faʻasoa se mea e maua ai e isi lagona lelei ma ese, o le anotusi o le a toe faʻasalalau pei o le valea.

I upu a tagata lautele, tatou te fefaʻasoaaʻi mea e foliga lelei ai i tatou, ina ia mafai e i latou o loʻo siomia i tatou ona talia ma talisapaia i tatou.

  • E pei lava ona mafai e tagata ona faʻaogaina tupe e faʻatau ai oloa ma auaunaga, o le faʻaaogaina o tupe faʻaagafesootai e mafai ona taʻitaʻia atili ai iloiloga lelei ma sili atu lagona lelei mai aiga, uo ma paaga;
  • E pei lava ona filifili tagata fa'ailoga fa'ailoga e fai ma fa'avae tu'usa'o mo le fa'amasinoina o fa'asinomaga.
  • Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aveina o se Ferrari, ave se taga Chanel, ma le faʻalogo ia Mozart o se faʻaaliga o le tamaoaiga;
  • O le isi faʻataʻitaʻiga o lou faʻamatalaina o se tala malie e talie ai tagata uma i le pati a se uo, e mafai ona iloa ai e tagata lou poto ma au malie;
  • O le talanoa e uiga i tala tau tupe na fa'ato'a tupu e foliga mai e te malamalama lelei ma fa'amatalaga.

Se'i o tatou va'ai i nisi upu mo tupe fa'aagafesootai:Manaia lelei, lagona o le auai, tofo lelei.

Afai o au oloa ma manatu e mafai ona faʻaleleia atili ai tagata faʻaoga ma sili atu le tofo, o au oloa ma faʻamatalaga o le a masani ona avea ma tupe faʻaagafesootai ma talanoa i ai tagata e ausia le aʻafiaga o fesoʻotaʻiga upu-o-gutu.

XNUMX. Fa'aoso

O faʻamalosiga o le a fesoasoani i le faʻagaoioia o fesoʻotaʻiga tautala-o-gutu faifaipea mo se oloa ma faʻamatalaga patino, ma o le tele o faʻamalosi e aʻafia ai le aʻafiaga o fesoʻotaʻiga upu-o-gutu i se tulaga tele.Mo le taimi o le fa'asalalauina, e iai le eseesega i le va o le vave ma le fa'aauau.O nisi mea fou ma mea manaia e masani lava ona le fa'aauauina le fa'asalalauina.Na'o tatou fa'aalia le mea e tasi i so'o se mea, ma e ogatasi ma o tatou olaga i aso uma.SoifuaE feso'ota'i vavalalata e fa'alauiloa lenei mea.

Mo se fa'ata'ita'iga, o lo'o e fia inu ma va'ai i se masini fa'atau Coke pe a e fa'atau.A uma ona e fa'amalositino, e te fia inu ma va'ai atu i se tasi o fa'atau atu Koke i luga o le alatele, A vevela le tau, e te va'ai atu i se tasi o inu Coke aisa. Mulimuli ane, e mafai' E fesoasoani ae amata fa'atau Coke.O le fia inu ma le vevela, o le mea lea, o le fia inu ma le vevela e mafai ona avea ma fa'aosofiaga, pe a e fia inu pe lagona le vevela i le isi taimi, e te mafaufau e inu Coke mo le taimi muamua, ona faasolosolo malie ai lea o le inu Coke. lauiloa i vaaiga faapena .

Sei o tatou tilotilo i nisi o upu autu e faaosofia ai:E masani lava o loʻo i ai vaaiga e mafai ona talanoa i ai, 1 faʻamatalaga faʻamalosi, ma le faʻatupulaia o manaʻoga.

Afai e vaʻaia au oloa ma manatu i soʻo se taimi, ma vaʻaia e tagata faʻaoga au faʻamatalaga faʻaosofia i le vaaiga o manaʻoga oloa, o le a masani ona latou mafaufau e faʻaaoga lau oloa / manatu e foia ai o latou lava manaʻoga ma faʻasoa atu i tagata i le vaaiga lava e tasi o loʻo i ai le manaoga tutusa .

  • A e faʻalogo i se pese, e te faʻafuaseʻi ona e mafaufau i lau uo teine ​​​​muamua.O lenei pese o lou "faaosofiaga" e mafaufau ai ia te ia.
  • A e va’ai atu i le uso o le tama’i susu o lo’o usuina le naifi fasi pua’a i luga o le KTV, ona e mafaufau lea i le ali’i pule o Aniu, lea na aoina uma tupe o le poloketi i le fa’ai’uga o le tausaga.
  • O le mea moni, o le vitio a Uso Aniu ua uma ona lafo mai ma o le tali mai e le mautonu.Lua tausaga mulimuli ane, ina ua uma ona faaopoopo le "faaosofia" a le pule na mauaina le totogi o le poloketi i le faaiuga o le tausaga, na faafuasei lava ona lauiloa i luga o le Initaneti.O lea la, afai e te manaʻo i lau vitio ia sili atu viral, faʻafesoʻotaʻi ma se mea e fiafia i ai tagata.

XNUMX. Lagona

Sa i ai se vitio faapena na pa muamua.O le ulutala "The Strong Is Always Lonely" O le vitio muamua na talanoa e uiga i faigata o alii tetele e toalua, o Zhou Xingchi ma Zhou Runfa, i o la tausaga amata, ona talanoa ai lea e uiga i le blogger's. o lona lava poto masani i le galue na o ia a o talavou o ia, o vaitafe ma vaituloto savili ma timuga.

O le lalolagi e malulu ma mafanafana, na o le iloa e le tagata lava ia.Tu'i loimata o tagata e le mafaitaulia, fiafia ma lafo i luma.

O lagona e masani lava o le vaivaiga sili lea o tagata soifua.

Fa'amumu lagona fa'aoso maualuga:

  • E sili atu elemene ita poʻo elemene malie (fiafia, fiafia, maofa)E mafai ona faʻateleina le numera o tagata faʻasoa;
  • O lagona le lelei (lifeita, popole) e mafai foi ona faaosofia ai talanoaga ma fetufaaiga, leaO nei lagona e mafai ona taʻua o lagona faʻafefe maualuga;

Aloese mai lagona maualalo:

  • O lagona o le lotomalie ma le faanoanoa e masani lava e le faaosofia ai le amio tutusa, leaO nisi e maualalo lagona faaosofia,

XNUMX. Lautele (faafoliga)

I faaupuga a tagata lautele, pe a vaʻai le toʻatele o tagata i amioga a le tele o tagata, latou te mananaʻo e faʻataʻitaʻi, aua e mafai ona faʻasaoina i latou lava le tele o taimi mafaufau, ma faʻataʻitaʻi i isi e mafai foi ona maua ai e isi se faʻamaoniga lelei faʻaagafesootai: O aʻu e tutusa ma oe. .

Ina ia tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga faigofie, i ni nai tausaga talu ai, o nisi tagata e filifili e faʻatau atu o latou fatugaʻo ina ia faʻatau ai se iPhone, ona o tagata uma o loʻo siomia i latou o loʻo faʻaogaina se iPhone, o le malosi lea o le "social proof psychology".

Sei o tatou tilotilo i nisi o upu autu o faʻasalalauga:Mata'ituina, fa'alauiloa e le tagata lava ia.

E masani ona mata'ituina se tulaga ta'uta'ua fa'aagafesootai e fa'aa'oa'o e tagata. Fa'atoa iloa lau oloa/manatu e mafai ona fa'aa'oa'o ma ta'uta'ua. O le fa'aopoopoina o mea e fa'alauiloa ai le tagata lava ia i mea ta'uta'ua e mafai ona i ai se aafiaga lautele.

Talu mai le fanau mai o le Initaneti, e le mafaitaulia mataupu fa'afoliga ua fa'asalalauina. O le Ice Bucket Challenge ma le A4 Waist Challenge i ulua'i tausaga, ma le Comic Waist Challenge i nai aso ua tuana'i ua tosina mai ai fo'i fetu ta'uta'ua e pei o Yang Mi.

Afai e te fuafua e faʻataʻitaʻi, ua e faʻaogaina le upu faʻaupuga pito i luga.

XNUMX. Taua Fa'atino

O lenei ituaiga o anotusi o se tagata asiasi soo i luga o faʻasalalauga a le tagata lava ia, e pei o le "10 Manatu o Tagata Mauoa i le Faʻatauina o se Fale", "30 Mea e Tatau Ona Iloa e Tamaitai Pe a mavae le XNUMX" ma isi.

Afai lava e mafai ona e tuʻuina atu le tau o tagata faʻaoga, o le a mautinoa lava le tuʻuina atu.

O nisi o mataupu sili ona aoga,Chen WeiliangUa aoteleina iinei:

  1. tagata fai tupe
  2. ua lalelei le fafine
  3. a’oa’oga a le fanau
  4. soifua maloloina matutua

XNUMX. Tala

Tusi lau lava tala masani ma o'otia, lea e fa'alogoina ma e mafai ona toe fa'afo'i fa'asao. E tele fa'ata'ita'iga o lo'o siomia ai i tatou.

O se faaaʻoaʻoga, o nisi o tinā tāua, e lē maufaatuatuaina a latou tane, e na o le faalagolago iā i latou lava e tausia a latou fanau ma galulue malosi mo a latou galuega.

O le tala o le faamatalaina o se mea na tupu ma se amio mama e ala i le ala o le tala.O le tala i le solofanua Trojan ua faasalalau mo le faitau afe o tausaga, ma o le a le fiu tagata e faalogo i ai.

Talu ai o le tala o se auala tatou te malamalama ai i tu ma aganuu a le lalolagi, o tala e manino ma anoa, e faigofie ai ona tatou manatua ma faasoa atu i isi.

O le faamatalaina o se tala e uiga i se oloa e faigofie ai ona manatua ma faasalalau atu le tala.

  • I faaupuga a tagata lautele, o le tala e sili atu ona manino nai lo mea moni autu, ma e seasea lava tagata e teena tala.
  • Ina ia tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga faigofie, o le fua faʻatatau atoa o faʻasalalauga faʻavae tala e sili atu le maualuga nai lo faʻasalalauga faʻamalosi.
  • Se'i o tatou va'ava'ai i nisi o fa'aupuga e aoga fa'atino:Uiga, faigofie ona manatua.
  • E manino ma anoa tala, e faigofie ai ona manatua e tagata e faaaogāina.

Faaiuga

E faʻafefea ona faʻaoga le faʻavae valea mo le maketiina?Fa'aoga mataupu faavae e 6 o le fa'avalevalea e fa'alauiloa ai oloa e pei ole virus Vaega 2

Afai e te fia iloa pe faʻapefea ona suʻesuʻe, faʻataʻitaʻi ma faʻaaoga mataupu faavae e 6 o le valea, e tatau ona e faitau i le tusi Madness mo se malamalama loloto.

O mataupu taʻitasi o lenei tusi o loʻo faʻamatalaina auiliili ai se mataupu faavae ma maua ai le tele o faʻataʻitaʻiga Ali.

Peitai, o lenei tusi na faaulufale mai e ala i se faaliliuga mai fafo.

O nisi nofoaga e faigata lava ona malamalama i ai, o lea o le a tatou suesueina ai ma le faaeteete i ni nai taimi a o tatou faitau, ona aoteleina lea mo tagata uma i le gagana talafeagai, ma le faamoemoe e fesoasoani i tagata uma.

Faitau isi tala i le faasologa:<< Muamua: Faʻafefea ona tosina mai fefaʻatauaiga mai tagata faʻatau a WeChat Taobao?Ua faatuina e WeChat se vaega e auai i gaoioiga ma vave ona faatosina mai tagata 500
Soso'o tala: E mafai e le TNG ona tu'uina atu tupe i Alipay? Touch'n Go e mafai ona toe fa'aola Alipay >>

Hope Chen Weiliang Blog ( https://www.chenweiliang.com/ ) faʻasoa "E faʻafefea ona faʻaogaina le mataupu faavae o le valea mo le maketiina?Fa'aaoga mataupu faavae e 6 o le fa'avalevalea e fa'alauiloa ai oloa e pei o se siama, lea o le a fesoasoani ia te oe.

Fa'afeiloa'i e fa'asoa le so'otaga o lenei tusitusiga:https://www.chenweiliang.com/cwl-1208.html

Faʻafeiloaʻi i le Telegram channel o le blog a Chen Weiliang e maua ai faʻamatalaga lata mai!

🔔 Ia avea oe ma tagata muamua e maua le taua "ChatGPT Content Marketing AI Tool Usage Guide" i le laina pito i luga o le lisi! 🌟
📚 O lenei taʻiala o loʻo i ai le taua tele, 🌟O se avanoa e seasea maua, aua le misia! ⏰⌛💨
Faasoa ma fiafia pe a e fiafia i ai!
O lau fefa'asoaa'i ma le fiafia o la matou fa'aosofiaga faifaipea!

 

发表 评论

O le a le faʻasalalauina lau tuatusi imeli. Faʻaoga fanua e manaʻomia * Igoa

tusi i luga