E fa'afefea ona faia e Apple fuafuaga tau maketi?Apple Advertising Strategy Tulaga Su'esu'ega

se tasi na auaiTaobaoE-fefaʻatauaigaO uo toleniga, ina ua uma ona matamata i lenei vitio o le lauga a Jobs i totonu o Apple, fai mai:

“O taimi uma lava ou te faitau ai, ou te toe faitau ai, ma o fuaiupu uma o se fuaiupu auro, o taimi uma ou te faitau ai, e le tutusa lo’u malamalama.”

  • Na ia talosagaina ana tagata aʻoga e-commerce e auai i le 18 RMB aʻoaʻoga na ia auai i le taimi mulimuli.Initaneti MaketiFaʻailogatulagaala.
  • Ona fesili atu lea: Na faapefea le seleselega?
  • Fai mai le isi vaega: "O le oloa e taugofie, e le o se fuafuaga tau maketi lelei."
  • O le manatu i tua atu o lenei e faapea eFa'alauiloa Upega Tafa'ilagiO oloa e tatau ona eseese i le tele e mafai ai, ona faʻatau atu lea i tau maualuga, o oloa taugofie o le a matua vaivai lava i le maketi.

 

Apple o le auala e fai ai fuafuaga tau maketi?

E fa'afefea ona faia e Apple fuafuaga tau maketi?Apple Advertising Strategy Tulaga Su'esu'ega

Ia te au, o le maketiina e faatatau i tulaga taua.Steve Jobs

"O le maketi e faatatau i le taua"

 

  • "E tatau ona matou faʻaalia manino mea matou te mananaʻo e manatua e tagata faʻatau, ma o le ki sili ona taua o le taua autu o le faʻailoga"
  • "O faʻailoga e le faʻatau atu faʻamatalaga o oloa poʻo le a le lelei o oe e faʻatusatusa i au tauva, ae o tulaga taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, Nike faʻatau atu seevae, ae e le taʻua lava faʻamatalaga o oloa i faʻasalalauga, ae na o le faʻalauiloaina o tagata taʻaloga sili."
  • "Ina ia suʻesuʻeina le taua autu o se faʻailoga, e tatau ona e iloa muamua poʻo ai lau faʻailoga? O le a le mea e tu ai? O fea e nofo ai?"

?O galuega fa'asalalauga fa'asalalauga fa'asalalauga fa'atauva'a ata vitio fautuaga

  • 00:00-01:27 Talanoa e uiga i le taua o le fausiaina ma le toe faʻafouina o le Apple brand

  • 01: 27-02: 19 O le faʻataʻitaʻiga o le faʻatau atu i le gaosiga o susu ma Nike

  • 02: 20-04: 05 Le Taua Autu o Apple Brand

  • 04:06-05:56 Mafaufau Eseese Faasalalauga Foafoaga Foafoaga

  • 06:00-07:00 Mafaufau Eseese Faasalalauga Vitio

Mafaufau Eseese, o lenei faʻasalalauga na tuʻuina atu e Apple i le 1997 atonu na vaʻaia e le tele o tagata.Leai se oloa Apple o loʻo faʻaalia pe taʻua i le faʻasalalauga, naʻoO se faasologa o tagata atamamai fouvale ma fou ma tagata maoae e pei o Einstein, Martin Luther King, Picasso ma isi.Ma ina ua maeʻa ona faʻasalalau lenei faʻasalalauga, sa matua tele le faʻamalosia ma avea ma suiga i le toe tulaʻi mai o Apple.

Na tatalaina le vitio i le 2013, lua tausaga talu ona maliu Jobs.O le vitio o loʻo faʻamauina ai le tautalaga a Jobs i totonu o Apple i le aso 1997 o Setema, 9, ina ua faatoa toe foʻi mai i Apple mo le 23-8 vaiaso, galue i le faʻamalamalamaina o le laina oloa a Apple ma toe faʻafoʻi Apple i le mafuaʻaga o le fatuina o oloa sili.

I totonu o le vitio, na faʻamatalaina ai e Jobs lona manatu e uiga i le uiga o le fausiaina o igoa, o le a le taua autu o le Apple's brand, ma le talaaga e uiga i le fatuina o le Think Different ad.

? lauga i totonu Jobs i Apple

"Ia te aʻu, o le maketiina o mea uma e uiga i tulaga taua, o le lalolagi e matua faigata lava ma pisapisao tele, ma e leai se avanoa e manatua ai e le toatele, ma e leai se kamupani e mafai ona faia lena mea, o lea e tatau ai ona tatou tuʻuina mea tatou te mananaʻo ai. ia manatua, tautala manino ma manino e uiga i mea o loo e ola ai.

O le mea e lelei ai, o Apple ua avea nei ma se tasi o lima pito i luga o le lalolagi, i tua tonu o Nike, Disney, Coca-Cola, ma Sony; O Apple o se tagata tele i tagata sauai, e le gata i le US, ae o le lalolagi atoa.E ui lava i lea, afai o se faʻailoga sili e manaʻo e faʻatumauina lona taʻitaʻiga ma le malosi, e manaʻomia ona teu faʻafaigaluega ma tausia le faʻailoga.I nai tausaga ua tuanaʻi, o le faʻatamala o Apple i lenei tulaga na aʻafia ai le faʻailoga.E tatau ona tatou toe maua le mea na leiloa.

E le o le taimi lenei e talanoa ai e uiga i le saoasaoa ma manatu faaalia, e le o le taimi e talanoa ai e uiga i le MIPS architecture ma le megahertz, e le o le taimi e talanoa ai pe aisea ua sili atu ai lo tatou lelei nai lo Windows.

Ua fa'aalu le luasefulu tausaga o le fale gaosi susu e fa'amaonia ai le to'atele o le susu e lelei mo tagata.E ui lava o se pepelo, ae sa latou taumafai lava. (talie le au maimoa) Ina ua faapena le faatauina atu o susu (tuu i lalo limamatua), sa latou taumafai i le faasalalauga lauiloa "Sau i le susu"; o lea na alu ai le faatauina atu faapea (lima i luga), "Sau ma se ipu susu" "O le faasalalauga e le o talanoa e uiga i tau - o le mea moni, e le o faamoemoe le faioloa e taulai atu i le tau.

Ae ui i lea, o le faʻataʻitaʻiga sili o Nike. Nike e mafai ona taʻua o le sili ona malosi i le lalolagi o maketi. Manatua, Nike faʻatau oloa, seevae.Ae ui i lea, a e mafaufau e uiga ia Nike, e te manatu e ese mai isi kamupani seevae.E iloa e tagata uma o faʻasalalauga Nike e le taʻua lava tau.Latou te le taʻuina atu ia te oe le mea o loʻo natia i totonu o le Nike air cushion ma pe aisea e sili atu ai nai lo Reebok's.O le a tonu la le fa'alauiloa a le Nike?Latou te fa'alauiloaina le fa'aaloalo mo tagata ta'a'alo lelei ma ta'aloga fa'atauva, o Nike lena, o le mea lena e uiga i ai.

E tele tupe faʻaalu a Apple i faʻasalalauga, e te le iloa lena mea ... Ina ua ou sau iinei, Apple (naʻo) faʻateʻaina Queen Ads, faʻaalu 23 tausaga i luga o se lisi puupuu o kamupani 4, ma mulimuli ane A uma ona faʻamaonia se tasi, matou te fiafia e faʻafaigaluega Li Daiai lala sooupu. Ou te manatu e matua manuia lava Sansheng i le mafai ona galulue faatasi ma Li Daiai. Na o ni nai tausaga talu ai, na manumalo ai galuega a Li Daiai i ni faailoga, o se tasi na faia e ala i faasalalauga faapolofesa. People's Choice Award for Best Advertising Since 1984 .

Ma e pei lava o lena, na amata ona matou toe galulue ma Li Daiai, ma o le fesili na fesiligia e Apple e uiga i ai na fia iloa e matou tagata faʻaoga: "O le a le Apple? O fea e tu ai? O fea e tu ai i le lalolagi? "E tele mea e faia e Apple. nai lo le na o le fesoasoani i tagata O se masini e fai ai le galuega—e ui lava e lelei, i nisi tulaga, e sili ona lelei—ae sili atu Apple nai lo lena, ma o lona taua autu o loo taoto i le talitonu e mafai e tagata fiafia ona faia le lalolagi. o se nofoaga sili atu, o le mea lena matou te talitonu i ai ... Matou te talitonu ma le valea o tagata e mafai ona faʻatinoina o latou ia e mafai ona suia le lalolagi.

E pei o lea, ua faʻamoemoe Apple e faʻalauiloa lana faʻatauga tau maketi muamua i ni nai tausaga e toe faʻafoʻi ai le kamupani i ona tulaga taua.E tele mea ua suia. O le maketi i aso nei e matua'i ese lava mai le 10 tausaga talu ai. O Apple e fou, ma e faapena foi le tulaga o Apple... Ae e le mafai ona suia tulaga taua o Apple ma mea taua. o le a le Apple i aso nei. pipii i se mea.

Sa matou manana'o e su'e se auala e feso'ota'i ai, ma ua faagaeetia a'u i le mea ua maua e Apple.E fa'amamaluina e Apple tagata na suia le lalolagi, o nisi oi latou o lo'o ola ma isi na tu'ua i tatou.Ae pei ona e silafia, o i latou ua maliliu, o ai lava na faʻaaogaina se komepiuta e masani lava o se komepiuta Apple.O le autu o le faʻasalalauga o le "Think Different", ma o le faʻamoemoe o le faʻaaloalo i tagata e ese le mafaufau ma faʻalauiloa le alualu i luma o le lalolagi.O le mea lena e fai e Apple, ma e ootia ai le agaga o Apple...Ou te faamoemoe tou te fiafia uma i ai e pei ona ou faia.

Na tuuaia e Jobs Gates, na toe taui atu Gates?

O le taimi lava na oso ai Jobs i totonu o ofisa o Microsoft ma oo ai i se fusuaga tele ma Gates.Sa ia tusi atu i le isu o Gates ma faapea atu, “Ou te talitonu tele ia te oe, ae ua e gaoia a’u mea.” Sa matua fiafia lava Jobs ma toetoe lava a tagi.

I lena taimi, o Microsoft sa na o se kamupani e tuʻuina atu auaunaga a Apple, e fesoasoani ia Apple e atiaʻe faiga faʻaogaina ma talosagaPolokalame.E leʻi mafaufauina, na "faalataina" e Gates Steve Jobs, faʻasalalau lana galulue faʻatasi ma IBM, ma gaoia le faʻaogaina o le polokalama a Apple.

I le feagai ai ma tuuaiga a Jobs, e leʻi faaalia e Gates se vaivaiga: "E i ai le matou tuaoi mauoa e igoa ia Xerox, ina ua ou talepeina lo latou fale e gaoi le TV, na ou iloa ai ua e siitia."

Sa le tautala Jobs i lenei parakalafa, aua o le atinaʻe a Apple e le o se mea muamua, ae faʻaaogaina le fatufatuga a Xerox.

??O le monopoli maketi ose pa puipui lelei

O poloka faʻatekonolosi e le o ni pa puipui aoga:

  • Fai mai le to'atele o tagata, afai e naunau le polokalama fa'agaioiga a Apple e fetaui ma masini a isi tagata, o le a leai se Microsoft, ma o le a leai se kamupani tele a le lalolagi ma le tau o maketi e faitau miliona tala.
  • O le mea lea, i le mata o tupe faavae, poloka tekinolosi e le o se pa puipui lelei, ae o se maketi monopoli.

Hope Chen Weiliang Blog ( https://www.chenweiliang.com/ ) fa'asoa "E fa'afefea ona faia e Apple fuafuaga tau maketi?Apple Advertising Strategy Case Study" e fesoasoani ia te oe.

Fa'afeiloa'i e fa'asoa le so'otaga o lenei tusitusiga:https://www.chenweiliang.com/cwl-1319.html

Faʻafeiloaʻi i le Telegram channel o le blog a Chen Weiliang e maua ai faʻamatalaga lata mai!

🔔 Ia avea oe ma tagata muamua e maua le taua "ChatGPT Content Marketing AI Tool Usage Guide" i le laina pito i luga o le lisi! 🌟
📚 O lenei taʻiala o loʻo i ai le taua tele, 🌟O se avanoa e seasea maua, aua le misia! ⏰⌛💨
Faasoa ma fiafia pe a e fiafia i ai!
O lau fefa'asoaa'i ma le fiafia o la matou fa'aosofiaga faifaipea!

 

发表 评论

O le a le faʻasalalauina lau tuatusi imeli. Faʻaoga fanua e manaʻomia * Igoa

tusi i luga