O le a le mea e tupu pe a faʻaafaina Bitcoin? Malamalama i le faiga o Bitcoin halving ma lona aafiaga

Bitcoin na faʻafeiloaʻi i le fa o le "halving" mea na tupu i le talafaasolopito.

数据表明,截至北京时间2024年4月20日8:09,比特币在区块高度840000处胜利完成了这一重大时刻,挖矿奖励从6.25BTC减半至3.125BTC,而上一次减半则发生在2020年5月11日。

O le a le mea e tupu pe a faʻaafaina Bitcoin? Malamalama i le faiga o Bitcoin halving ma lona aafiaga

O le a le faiga o Bitcoin halving?

O le Halving Bitcoin o se mea taua faʻataʻamilomilo i le va o le cryptocurrency, ma o le taimi tonu e faʻalagolago i le saoasaoa o le gaosiga o poloka i le Bitcoin network.

O lenei mea e tupu pe a ma le tasi i le 4 tausaga.Pe a maeʻa foʻi le 21 poloka o loʻo faʻaaogaina i luga o le Bitcoin blockchain, o le Bitcoin taui miners maua mai poloka fou taitasi o le a afa.

O le faʻamoemoega o le afa o le faʻaitiitia o le fua faatatau lea e fausia ai Bitcoins fou, ma faʻatumauina ai lo latou utiuti ma le taua.

  • Talu ai ona e fesuisuiaʻi tele le cryptocurrency ma o aʻafiaga o loʻo tuʻufaʻatasia e tele, afai e te manaʻo e faoa le tufatufaga o le afa o taui Bitcoin mining, e matua fautuaina e le sili atu le tupe teufaafaigaluega i le 10% o le tupe teu, a leai e te le teu faafaigaluega.

Tala fa'asolopito o mea na tutupu:

  • 2009: Bitcoin mining taui amata ile 50 BTC ile poloka.
  • 2012: O le afa muamua, o le taui na pa'ū i le 25 BTC.
  • 2016: Faalua lona lua, taui na pa'ū i le 12.5 BTC.
  • 2020: O le afa lona tolu, o le taui e pa'ū i le 6.25 BTC.
  • 2024: O le afa lona fa, o le taui o le a pa'ū i le 3.125 BTC.

O le a le aʻafiaga o le Bitcoin halving?

O le a le mea e tupu pe a maeʻa le faʻafaina o Bitcoin:

  1. Mo tagata maina, o le afa o lona uiga e faʻaititia a latou taui poloka, e ono aʻafia ai a latou tupe mama ma faʻamalosiaga maina.
  2. Mo le maketi, o le afa o mea tutupu e masani ona fesoʻotaʻi ma le faʻatupulaia o tau o Bitcoin, ona o le faʻaitiitia o le sapalai e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o le manaʻoga, tuleia le tau maualuga.
  3. Mo le aufaipisinisi, o le afa o se mea mata'ina ona e ono a'afia ai a latou fuafuaga fa'afaigaluega ma tupe maua.

Huobi Exchange ua na o se parataiso! Airdrops o le 10 USDT e tuʻuina atu i aso uma, ma 50 Bitcoins o loʻo faʻatali mo oe e faʻasoa i masina uma. Va'ai le QR code e lesitala ai nei ma fiafia i le meaalofa fou o le 241 USDT! Ata 2

Huobi Exchange ua na o se parataiso! Tu'u atu le 10 i aso uma USDTairdrop, o loʻo i ai pea 50 Bitcoins o loʻo faʻatali mo oe e faʻasoa i masina uma. Va'ai le QR code e lesitala nei ma fiafia i le 241 USDTmeaalofa sili mo le ulugalii fou!

O le tau o Bitcoin e siʻi aʻe laʻititi pe a maeʻa le 'afa'

O le mea e taʻua o le "halving" o lona uiga o taui e maua e tagata maina e afa. O taimi uma lava e gaosia ai e le Bitcoin blockchain poloka 21, o le taui poloka a Bitcoin e afa. E aofia ai le taimi lenei, ua maua e Bitcoin le fa "halvings" talu mai lona fanau mai i le 2009.

Ina ua uma le talafou, o le tau o Bitcoin na paʻu teisi ma o loʻo fesuisuiai nei i le $ 63550 i le tupe siliva.

O le taunuuga o lenei afa o le numera o Bitcoins miners maua e ala i le faamaonia o fefaʻatauaiga i le aso e faʻaitiitia mai le 900 i le 450, ma o taui na maua e miners e faʻaititia foi mai le 6.25 Bitcoins i le 3.125 Bitcoins.

"Afa" = o le amataga i se maketi povi fou?

O le au lagolago a Bitcoin na faʻamoemoe muamua o le "afa" o le a avea ma faʻavae mo se maketi fou o povi aua aʻo faʻateleina le manaʻoga mo Bitcoin spot ETF, o le "afa" na faʻaitiitia ai le tuʻuina atu o Bitcoin.

历史上,比特币减半事件前后的价格波动引起了广泛关注。在2012年、2016年和2020年的减半事件前30天,比特币价格分别上涨了5%、13%和27%。此外,减半事件还推动了比特币地址数量的增长,尤其是在减半后的150天内,新创建的比特币地址数量分别增长了83%、101%和11%。

E ui lava o tau o Bitcoin ua faʻateleina i taimi uma i le maeʻa ai o mea na tutupu i le afa, o tagata matau maketi, e aofia ai tagata suʻesuʻe mai le JPMorgan Chase ma Deutsche Bank, na valoia muamua e faapea o le aʻafiaga o lenei "afa" o le a tele lava. .

Fai mai le au suʻesuʻe a le JPMorgan Nicholas Panigirzoglu i le Aso Tofi o loʻo ia faʻamoemoe e oʻo mai Bitcoin i lalo o se faʻalavelave i se taimi puʻupuʻu ona o le maketi o loʻo faʻatau ma o loʻo tumau pea le maualuga o tau i le auro. Na ia taʻua foi o le faʻatupeina o le crypto project e faʻaletonu.

O tagata suʻesuʻe i le Deutsche Bank na i ai se manatu tutusa. Marion Labour, o se tagata suʻesuʻe i le faletupe, fai mai i se lipoti i le Aso Tofi: "O le maketi ua uma ona eliina le aafiaga o le 'afa' a Bitcoin i se tulaga patino. Mafaufau i uiga o le Bitcoin algorithm, o lenei afa e i se tulaga tele. ua fa'amoemoeina e le maketi matou te le'o fa'amoemoe e si'i tele le tau o le Bitcoin pe a mae'a le afa.

Guo Qicong, Pule Sili o Singapore-based digital asset exchange AsiaNext, fai mai: "E pei ona faʻamoemoeina, o le 'afa' ua faʻaalia atoatoa i le tau, o lea e faʻatapulaʻaina ai suiga o tau. O le taimi nei, o le a faʻatali le alamanuia ma vaʻai pe o le a le lumanaʻi. taofi i le lotolotoi o tului fa'alāpotopotoga Fa'amata e toe maua i ni nai vaiaso?"

Faʻainisinia, o le "afa" lava ia e le tatau ona aʻafia ai tau o Bitcoin i se taimi pupuu, ae o le tele o le aufaipisinisi e faʻamoemoeina se maualuga maualuga i masina a sau e faʻavae i luga o le faʻatinoga a Bitcoin pe a maeʻa le tele o afa muamua. Ina ua maeʻa le afa i le 2012, 2016 ma le 2020, o le tau Bitcoin na faʻatupulaia e tusa ma le 93 taimi, 30 taimi ma le 8 taimi mai le tau i le aso o le afa i le maualuga o le taamilosaga.

E taua le matauina o taimi uma lava e maua ai e Bitcoin se "afa," o le aʻafiaga (o lona uiga, o le faʻaitiitia o le aʻafiaga) o le numera o Bitcoins fou fou i luga o le aofaʻi atoa o Bitcoin e faʻaitiitia. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ua maeʻa le "halving" muamua, o le numera o Bitcoins fou na faʻatauina e tutusa ma le 50% o Bitcoins uma o loʻo faʻasalalau i le taimi o le afa, lea na i ai se aafiaga tele i le aofaʻi atoa. Ae ui i lea, pe a maeʻa le "afa" lona fa, o le numera o Bitcoins fou faatoa maeʻa o le a naʻo le 3.3% o le aofaʻi o le sapalai o loʻo i ai nei, ma o le aʻafiaga i le aofaʻi o le sapalai o le a matua faʻavaivaia.

Ua matua pa'u lava tupe maua? O le tagata sili ona afaina o le "afa" e aliali mai?

Pe a faʻatusatusa i Bitcoin lava ia, o lenei "halving" e sili atu le taua o le aʻafiaga i tagata maina.

I le afiafi o le afa, o le tau o oloa miner Bitcoin na fesuisuiai tele Mo se faʻataʻitaʻiga, Riot Platforms na tapunia e tusa ma le 41% i le Aso Faraile talu ai, ae na siitia le 2023% i le 356. O le tele o tau o faʻatauga a le Bitcoin miner ua paʻu i numera lua i le tausaga nei, e matua faʻatusatusa i tupe maua mai le 2023% i le 300% i le 600.

Na taʻua talu ai nei e le tagata suʻesuʻe a JPMorgan Reginald Smith i se faʻamatalaga i tagata teu tupe:

"Faatasi ai ma isi tulaga e le suia, o le 'afa' o le a matua faʻaititia ai tupe maua a le alamanuia ma faʻaosoina ai se taamilosaga fou

Fa'amautu pisinisi ma tapunia kamupani eli. Ae i le taimi lava e tasi, o le 'afa' o loʻo faʻamoemoeina e faʻamaonia ai le malosi o fesoʻotaʻiga komepiuta ma tupe faʻaalu pisinisi, lea o le a manuia ai kamupani o loʻo totoe. "

Fai mai le tagata suʻesuʻe Bernstein Gautam Chogani:

"I le leai o Bitcoin ETF, ua vaʻaia e le maketi faʻatau oloa e fai ma sui i Bitcoin O le afa o le a atili faʻaeseese ai tagata eli: tau maualalo, faʻalauteleina, faʻatasi, manumalo faʻatasi o le a tulaʻi mai le tele o tamaʻi laʻititi ma feololo. atonu e faaletonu pe a uma le afa.”

O tupe maua a Bitcoin miners e masani lava ona maua mai i vaega e lua: faʻamanuiaga o le mining ma totogifuapauina o fefaʻatauaiga. E ui lava o le "halving" e aʻafia tonu ai taui maina, o tau o galuega a tagata enaina, e pei o pili o le eletise, totogi o meafaigaluega, ma isi, o le a le faʻaititia e le "halving".

O lona uiga afai e le maualuga tele le tau o Bitcoin ma totogifuapauina o fefaʻatauaiga e faʻafefe ai le aʻafiaga o le taui "halving", o le tele o miners e ono feagai ma faigata o tupe maua.

Hope Chen Weiliang Blog ( https://www.chenweiliang.com/ ) fa'asoa "O le a le mea e tupu pe a fa'afafa Bitcoin?" O le a fesoasoani ia te oe le malamalama i le faiga o Bitcoin halving ma lona aafiaga.

Fa'afeiloa'i e fa'asoa le so'otaga o lenei tusitusiga:https://www.chenweiliang.com/cwl-31617.html

Faʻafeiloaʻi i le Telegram channel o le blog a Chen Weiliang e maua ai faʻamatalaga lata mai!

🔔 Ia avea oe ma tagata muamua e maua le taua "ChatGPT Content Marketing AI Tool Usage Guide" i le laina pito i luga o le lisi! 🌟
📚 O lenei taʻiala o loʻo i ai le taua tele, 🌟O se avanoa e seasea maua, aua le misia! ⏰⌛💨
Faasoa ma fiafia pe a e fiafia i ai!
O lau fefa'asoaa'i ma le fiafia o la matou fa'aosofiaga faifaipea!

 

发表 评论

O le a le faʻasalalauina lau tuatusi imeli. Faʻaoga fanua e manaʻomia * Igoa

tusi i luga