Директориум за статии
Некои корисници на интернет рекоа дека кога неодамна се најавиле на Телеграм , откриле дека мора да регистрираат нова сметка на Телеграм и дека сите нивни претходни поставки биле избришани...
- Откривме дека недостасуваат сите пријатели на Телеграма...
Значи, дали Телеграм автоматски ќе ги избрише сметките што не биле најавени долго време?
- Да, но за даЗа да избегнете бришење на вашата сметка на TelegramМожете да го поставите времето за автоматско бришење или откажување на сметки.
Телеграмската сметка автоматски ги брише поставките за сметката како да работи?
Телеграм верзија за компјутер: Поставки → Приватност и безбедност → Задржување → Период на задржување на сметката:
- 1 месеци
- 3 месеци
- 6 месеци
- 18 месеци
- 24 месеци

Мора да се најавите барем еднаш во овој период, во спротивно вашата сметка ќе биде избришана и ќе ги изгубите сите записи од пораки и контакти.
Што ќе се случи ако ја избришам мојата сметка на Telegram?
Сите ваши податоци ќе бидат избришани од системот на Telegram: сите пораки, групи и контакти поврзани со вашата сметка ќе бидат избришани.Односно, вашите контакти сè уште можат да разговараат во групите што ги создавате и тие сè уште имаат копија од пораките што ги испраќате.Затоа, ако сакате да испраќате пораки кои можат да исчезнат без трага, обидете се со тајмерот за самоуништување на Telegram.
Прекинувањето на сметката на Телеграм е неповратно. Ако повторно се регистрирате, ќе се појавите како нов корисник, а вашата историја, контакти или групи нема да бидат обновени. Луѓето чии контакти го вклучуваат вашиот телефонски број ќе бидат известени. Новиот корисник ќе се појави како посебен разговор во неговата листа на пораки, а неговата историја на разговори со тој нов корисник ќе биде празна.
Како да го вратите автоматското одјавување на Telegram?
Враќањето на избришана сметка на Telegram е како правење нова копија од изгубен клуч.
Еве ги чекорите:
- Прво, одете во Google Play Store или App Store за да го преземете и инсталирате Telegram.
- Откако ќе ја отворите апликацијата, внесете го кодот на земјата или изберете ја вашата земја директно во полето за пребарување.
- Потоа внесете го оној што сè уште го користите.Мобилен број.
- Телеграм наскоро ќе испрати сет.验证 码Пополнете го точно.
- Потоа системот ќе ве поттикне да го внесете вашето име.
- Откако ќе завршите, внесете го менито за поставки.
- Во полето за корисничко име, повторно внесете го вашето старо корисничко име за сметката.
На овој начин, можете повторно да ја активирате вашата претходно избришана сметка на Telegram, како да ѝ давате втор живот.
Сепак, имајте предвид дека целата историја на разговори е целосно избришана, а статусот на сметката е во суштина сосема нов почеток.
Зошто Telegram автоматски се одјавува од мојата сметка?
Телеграм не е комерцијална организација и Телеграм многу сериозно го сфаќа просторот на дискот.Ако престанете да го користите Telegram и не сте на интернет најмалку шест месеци, вашата сметка и сите ваши пораки, медиуми, контакти и сите други податоци зачувани во облакот на Telegram ќе бидат избришани.
Можете да го промените точниот временски период кога вашата неактивна сметка се самоуништува во Поставки.
На мобилната апликација Telegram, одете во Поставки → Приватност → Автоматско одјавување од мојата сметка → Време на автоматско одјавување од сметката по продолжена неактивност.
- 1 месеци
- 3 месеци
- 6 месеци
- 18 месеци
- 24 месеци
Стандардно е шест месеци, но можете да го поставите најкраткиот на еден месец, а најдолгиот на две години.

Многу корисници откриле дека нивните сметки на Telegram се бришат автоматски , обично поради следниве причини:
- Доколку сметката не е најавена подолг период, системот ќе утврди дека сметката е неактивна.
- Често активирање на механизмите за контрола на ризикот, како што се повеќекратни неточни CAPTCHA записи или абнормални најавувања.
- Користењето нестабилен мобилен број (особено број +86 од континентална Кина) може да ве спречи да добивате кодови за верификација, со што ќе биде невозможно да ја потврдите вашата сметка.
Откако сметката ќе биде автоматски избришана, честопати е многу тешко да се врати, особено во Кина.
Најдиректното решение е да користите сметка обезбедена од Account Planet :
Зошто да изберете Account Planet?
- Број на готов производМоже да се најави веднаш по купувањето и обично доаѓа со поврзување преку е-пошта и двофакторска автентикација за подобрена безбедност.
- Стар бројИма долг период на регистрација, висока стабилност и е погоден за долгорочна употреба, особено за операции во заедницата.
- Број на серија:ПогодноЕ-трговијаЗа продавачите и прекуграничните тимови, поддржува управување со повеќе сметки, подобрувајќи ја ефикасноста.
Сметките на Account Planet се подложени на ригорозно тестирање за проверка и контрола на ризикот за да се обезбеди долгорочна стабилна употреба. Во споредба со фрагментираните канали, таа поддржува Alipay и WeChat Pay , нуди автоматска испорака со пристигнување на средства во рок од неколку минути и обезбедува сеопфатна постпродажна поддршка.
👉 Кликнете на линкот подолу за да регистрирате сметка на Planet ▼
Кликнете на линкот подолу за детален туторијал за купување сметка на Telegram ▼
Се надеваме дека статијата „Зошто Telegram автоматски ги брише сметките? Како да ги вратите автоматски избришаните сметки на Telegram“ споделена на блогот на Чен Вејлијанг ( https://www.chenweiliang.com/ ) ќе ви биде корисна.
Слободно споделете го линкот до овој напис: https://www.chenweiliang.com/cwl-1926.html

