Katalog artykułów
Niektórzy internauci twierdzą, że gdy niedawno zalogowali się do Telegrama , okazało się, że muszą założyć nowe konto w tym serwisie, a wszystkie ich poprzednie ustawienia zniknęły...
- Dowiedziałem się, że wszyscy przyjaciele Telegrama zaginęli...
Czy Telegram automatycznie usunie konta, które nie były zalogowane od dłuższego czasu?
- Tak, ale żebyAby uniknąć usunięcia konta TelegramMożesz ustawić czas automatycznego usuwania lub anulowania kont.
Konto Telegram automatycznie usuwa ustawienia konta jak działać?
Wersja Telegramu na PC: Ustawienia → Prywatność i bezpieczeństwo → Przechowywanie → Okres przechowywania konta:
- 1 miesięcy
- 3 miesięcy
- 6 miesięcy
- 18 miesięcy
- 24 miesięcy

Musisz zalogować się co najmniej raz w tym okresie, w przeciwnym razie Twoje konto zostanie usunięte, a Ty utracisz wszystkie zapisane wiadomości i kontakty.
Co się stanie, jeśli usunę moje konto Telegrama?
Wszystkie Twoje dane zostaną usunięte z systemu Telegrama: wszystkie wiadomości, grupy i kontakty powiązane z Twoim kontem zostaną usunięte.Oznacza to, że Twoje kontakty mogą nadal czatować w utworzonych przez Ciebie grupach i nadal mają kopię wiadomości, które do nich wysyłasz.Jeśli więc chcesz wysyłać wiadomości, które mogą zniknąć bez śladu, wypróbuj zegar samozniszczenia Telegrama.
Zamknięcie konta w Telegramie jest nieodwracalne. Jeśli zarejestrujesz się ponownie, pojawisz się jako nowy użytkownik, a Twoja historia, kontakty ani grupy nie zostaną przywrócone. Osoby, których kontakty zawierają Twój numer telefonu , zostaną powiadomione. Nowy użytkownik pojawi się jako osobna konwersacja na jego liście wiadomości, a historia konwersacji z tym nowym użytkownikiem będzie pusta.
Jak odzyskać automatyczne wylogowanie Telegrama?
Odzyskiwanie usuniętego konta Telegram jest jak wykonanie nowej kopii zgubionego klucza.
Oto kroki:
- Najpierw przejdź do Google Play Store lub App Store, aby pobrać i zainstalować Telegram.
- Po otwarciu aplikacji wpisz kod kraju lub wybierz swój kraj bezpośrednio w pasku wyszukiwania.
- Następnie wprowadź ten, którego nadal używasz.Numer telefonu komórkowego.
- Telegram wkrótce wyśle zestaw.Kod weryfikacyjnyWypełnij je dokładnie.
- Następnie system poprosi Cię o podanie imienia.
- Po zakończeniu wejdź do menu ustawień.
- W polu nazwy użytkownika wpisz ponownie swoją starą nazwę użytkownika konta.
W ten sposób możesz reaktywować wcześniej usunięte konto w Telegramie, niejako dając mu drugie życie.
Należy jednak pamiętać, że cała historia czatów została całkowicie usunięta, a status konta to w zasadzie zupełnie nowy początek.
Dlaczego Telegram automatycznie wylogowuje się z mojego konta?
Telegram nie jest organizacją komercyjną, a Telegram bardzo poważnie traktuje przestrzeń dyskową.Jeśli przestaniesz korzystać z Telegrama i nie będziesz online przez co najmniej sześć miesięcy, Twoje konto i wszystkie wiadomości, multimedia, kontakty i wszystkie inne dane przechowywane w chmurze Telegrama zostaną usunięte.
Możesz zmienić dokładny czas, w którym Twoje nieaktywne konto samozniszcza się w Ustawieniach.
W aplikacji mobilnej Telegram przejdź do Ustawienia → Prywatność → Automatyczne wylogowywanie konta → Czas automatycznego wylogowania konta po dłuższym okresie braku aktywności.
- 1 miesięcy
- 3 miesięcy
- 6 miesięcy
- 18 miesięcy
- 24 miesięcy
Domyślnie jest to sześć miesięcy, ale możesz ustawić najkrótszy okres na jeden miesiąc, a najdłuższy na dwa lata.

Wielu użytkowników odkryło, że ich konta w Telegramie są automatycznie usuwane , zwykle z następujących powodów:
- Jeżeli użytkownik nie zaloguje się na konto przez dłuższy czas, system uzna je za nieaktywne.
- Częste uruchamianie mechanizmów kontroli ryzyka, np. wielokrotne nieprawidłowe wypełnianie formularza CAPTCHA lub nietypowe logowanie.
- Korzystanie z niestabilnego numeru telefonu komórkowego (zwłaszcza numeru +86 z Chin kontynentalnych) może uniemożliwić otrzymywanie kodów weryfikacyjnych, co uniemożliwi weryfikację konta.
Po automatycznym usunięciu konta jego odzyskanie często okazuje się bardzo trudne, zwłaszcza w Chinach.
Najbardziej bezpośrednim rozwiązaniem jest skorzystanie z konta udostępnionego przez Account Planet :
Dlaczego warto wybrać Account Planet?
- Numer gotowego produktuMożna się zalogować od razu po zakupie. Konto jest zazwyczaj powiązane z adresem e-mail i uwierzytelnianiem dwuskładnikowym, co zwiększa bezpieczeństwo.
- Stary numerPosiada długi okres rejestracji, wysoką stabilność i nadaje się do długotrwałego użytkowania, zwłaszcza w przypadku operacji społecznościowych.
- Numer partii:OdpowiedniE-commerceSprzedawcy i zespoły działające transgranicznie mogą dzięki niemu zarządzać wieloma kontami, co zwiększa efektywność.
Konta w Account Planet przechodzą rygorystyczną weryfikację i testy kontroli ryzyka, aby zapewnić długotrwałe i stabilne użytkowanie. W porównaniu z rozproszonymi kanałami, obsługuje Alipay i WeChat Pay , oferuje automatyczną dostawę środków w ciągu kilku minut oraz kompleksowe wsparcie posprzedażowe.
👉 Kliknij poniższy link, aby założyć konto Planet ▼
Kliknij poniższy link, aby zapoznać się ze szczegółowym samouczkiem dotyczącym zakupu konta Telegram ▼
Mamy nadzieję, że artykuł „Dlaczego Telegram automatycznie usuwa moje konto? Jak odzyskać automatycznie usunięte konto Telegram” udostępniony na blogu Chen Weiliang ( https://www.chenweiliang.com/ ) okaże się dla Ciebie pomocny.
Możesz udostępnić link do tego artykułu: https://www.chenweiliang.com/cwl-1926.html

